Рубрики
Начало » Блог » Вики, Еди и Боянка на „Джаз за деца“

Вики, Еди и Боянка на „Джаз за деца“

jazz deca edi viki boyanka 2

Днес няма да ви разказвам някоя от приказките на малкия ми син, макар че ще ползвам неговата рубрика в Danybon. Вики отново е един от главните герои в днешния ми разказ, а другите две хлапета са приятелите му от ЧДГ „Слънчогледи“ – Еди и Боянка. В събота дружно с още две страхотни мами – Ани и Ива, си подарихме близо два приятни часа „Джаз за деца“.

Всъщност случайно разбрахме за този страхотен джаз проект за деца. По-предната седмица получих мейл от Френския културен институт за „Майка ми гъската“ – как чрез музика се разказват приказки. Отново с Боянка и Еди посетихме това представление. Много ни хареса и решихме, че задължително трябва да присъстваме и на „Джаз за деца“.

При тези представления е добре предварително да си запазите маса. Ние бяхме в „Студио 5″ в НДК. Билетите не са скъпи. За „Майка ми гъската“ бяха 5 лева за деца и 8 лева за възрастни. За „Джаз за деца“ – 5 лева за възрастни и 3 лева за деца.

Това, което най-много впечатлява децата на представлението „Джаз за деца“ е, че има два големи куфара с инструменти и че всяко хлапе може да участва на 100% – избира си инструмент, после друг, трети… и се включва в забавлението. Няма го скованото стоене на стола. Хм, няма какво да си го крием! Всяка майка знае колко усилия, нерви, убеждения са необходими и на нея, и на детето, и на таткото, ако е там, за да успеят всички дружно да задържат едно хлапе на едно място повече от … колко-колко … да речем 15-20 минути, а и това е при изключително благоприятни други условия. Е, тук не са необходими такива усилия! Децата си шават свободно, ходят, вземат си инструменти, разхождат се с тях и се забавляват. В паузата и в края на представлението дори могат да се докоснат до истинските инструменти. Преди това обаче научават, че музика може да се прави от какво ли не – няма да изреждам, снимките са достатъчно красноречиви.

Започвам да ви ги показвам.

Първо ще видите Боянка, Еди и Вики на тяхната масичка. Доста щастливи изглеждат, нали?

jazz deca edi viki boyanka 1  jazz deca edi viki boyanka 3

А ако досега не сте ходили на такъв тип представления и се чудите как така децата стават, разхождат се, вземат инструменти, ето вижте колко естествено е всичко и как добре се получава.

 

jazz deca edi viki boyanka 6

А майките също получиха свои инструменти. Това беше моят:

 

jazz deca edi viki boyanka 9

Забавлението започна.

 

jazz deca edi viki boyanka 5 jazz deca edi viki boyanka 7 jazz deca edi viki boyanka 8 jazz deca edi viki boyanka 10

jazz deca edi viki boyanka 11

Боянка се справяше чудесно:

 

jazz deca edi viki boyanka 12 jazz deca edi viki boyanka 13 jazz deca edi viki boyanka 25

Еди също:

 

jazz deca edi viki boyanka 23 jazz deca edi viki boyanka 30

А така също и Вики:

 

jazz deca edi viki boyanka 22 jazz deca edi viki boyanka 19 jazz deca edi viki boyanka 16 jazz deca edi viki boyanka 31

А до нас бяха и приятелите на Еди – Мечо Пух и маймунката, на която не знам името.

 

jazz deca edi viki boyanka 26 jazz deca edi viki boyanka 27

В паузата децата посвириха на истинските инструменти. Боянка избра барабаните, а Еди и Вики – пианото.

 

jazz deca edi viki boyanka 34 jazz deca edi viki boyanka 35 jazz deca edi viki boyanka 36 jazz deca edi viki boyanka 37

В края на концерта вече имаше и нова музикална формация – тази на Боянка, Еди и Вики.

 

jazz deca edi viki boyanka 43

Искате ли да чуете как свирят? Заповядайте:

 

 

Надявам се вече и вие да сте се запалили. На нас ни беше много приятно и дори вече се оглеждам за нови такива представления. Ако се сещате, можете и вие да ми подсказвате.

 

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.