Рубрики
Начало » Блог » Вики „твори“ математика

Вики „твори“ математика

 

viki tvori math

Днес Вики ме изненада приятно как си беше разграфил един лист и си написал числата до 100 и малко отгоре. Искаше да продължи още, но нямаше откъде да си вземе ново листче. Всеки ден ходим аз, Вики и Ники до болницата „Д-р Димитър Шойлев“, където Ники (големият ми син) започна да прави рехабилитации, а ние го изчакваме. Вики се отдава през това време на математика (за да съм точна – редува заниманията и с игра на таблета ми). Предишните дни изрешава няколко странички със задачи, днес погледна на математиката по малко по-творчески начин. Например 8-цата приличаше на матрьоршка.

Предстоят ни още занимания, защото рехабилитациите на Ники продължават. От една седмица е без гипс и вече бавно започва раздвижването. Вики се е амбицирал скоро да може да решава задачите за 2 клас от книжката на доц. Ивайло Кортезов, но първо си е поставил цел да може да смята до 100. Вече посвикна със задачите до 20 за 1 клас. На 6-7-годишна възраст децата са големи ентусиасти. Все по-често си мисля, че това е идеалната възраст за нови знания. Отворени са за всичко и са много нахъсани да научават нови и нови неща.

 

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.