Рубрики
Начало » Блог » Какво вино пие професорът от Сорбоната в „Бал в Мулен Руж“?

Какво вино пие професорът от Сорбоната в „Бал в Мулен Руж“?

 

bal v mulen ruj

 
Може ли една книга чак толкова да ме завладее, че да се ровя какво вино пие един от героите – професор по история на изкуството в Сорбоната?! Толкова добре Радостина А. Ангелова е описала в „Бал в Мулен Руж“ елитната френска прослойка, за която от уроците ми по френски знам, че се нарича BCBG, и често обичам да пиша за нея и в Данибон.
Тази книга много ми хареса. Не знам защо обаче повече са ми интересни френските герои. От два дни я разказвам на Евгений и се ядосвам защо Ева избра единия, а не другия. Няма да издавам повече. Евгений ме успокоява нежно, че книгата може да е с различен край за всеки от пазарите. Щяла да стане много интерактивна като при игрите и всеки да има своя желан край. Например за българския пазар да е българинът, за френския – професорът по история на изкуството от Сорбоната, а за Централна Европа – младият докторант.

Горда съм, че още в началото разпознах в началото коя е литературната двойка, а после имаше доста „сламки“ и вече бях сигурна. Прочетох им наново историята. За картината „Бал в Мулен Руж“ също четох доста.
Много хубави културни мистерии са разказани в „Бал в Мулен Руж“, които карат човек да чете още и още. А аз най-високо оценявам книгите, от които научавам много, както е при тази, и след това разпалват още повече любопитството ми да се ровя за нова информация.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".