Рубрики
Начало » Блог » „Заедно на слънчевия остров“ – роман за хърватски остров, група приятели и много тревоги

„Заедно на слънчевия остров“ – роман за хърватски остров, група приятели и много тревоги

 

zaedno na slunchevia ostrov

 

Днес на плажа изчетох „Заедно на слънчевия остров“. Купих си книгата, защото ми хареса, че се разказва за остров в Хърватия. Доста ме поизмъчи началото. До 100 страница няколко пъти зарязвах книгата. Уж лежерно четиво, но в повече ми дойдоха личните проблеми на всички герои.

 

Идеята е, че стари приятели съученици се събират в аристократична вила на остров в Хърватия след 25 години. Героите бяха симпатични. Всички са 44 години. И всички са с много проблеми. В крайна сметка всичко завършва добре, но ако не си минал вече 44 години, може да решиш, че по-добре да не ставаш на такава възраст. Добре, че вече съм на 46 години и знам каква прекрасна възраст е това.

 

Днес на плажа успях да изчета цялата книга. Стояхме цял ден. Бях си забравила телефона, не носех и втора книга, така че нямах много какво друго да правя в най-горещите часове и дадох шанс на тази, която бях почнала.

 

Ако трябва да я оценявам, бих дала 6 от 10 точки или 3 от 5 точки.

 

В крайна сметка е приятна книгата, особено ако няма друга, с която да я смени и човек има свободно време. Радвам се, че не е от американска авторка, а вероятно е немкиня, която познава Хърватия и имигранти от бивша Югославия.

 

Говори се и за хърватска кухня и ресторант, а аз обичам кулинарната тематика. Има и чудесни описания за забележителностите на острова.

 

Бих искала да опозная страната като лятна дестинация и това ми допадна. Ако проблемите на всички герои не бяха чак такъв акцент, бих поставила далеч по-висока оценка, но те са доста застъпени и заглушават всичко друго, което е дори доста стойностно.

 

И като обобщение – ако търсите приятен роман за хърватски остров, книгата ще ви хареса.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".