Рубрики
Начало » Частно образование » Частни училища » Американски колеж » 7-класничка от МГ Варна е с космически резултат на изпита в Американския колеж (2020)

7-класничка от МГ Варна е с космически резултат на изпита в Американския колеж (2020)

 

acs 24 april 2018 nova sgrada 2

 

Седмокласничка от Математическата гимназия във Варна е постигнала космически резултат на изпита за прием в Американския колеж, научи „Данибон“. Тя заема първо място сред приетите момичета. Има на теста, който е от четири части, 70.54% (от 80% възможни), а есето й е оценено с 16% (от 20% възможни). Общият резултат е космически*: 86.54%. Обикновено се движат около 70%. Миналата година първото момиче е имало общ бал 66,24%, а първото момче: 72,72%. Все още нямам данни за резултатите на първото прието момче.

 

Възпитаничката на МГ Варна има и изключително високи резултати на националното външно оценяване в 7 клас. На изпита по математика е с максималния брой точки: 100, а по български е с 98,5 точки.

 

МГ Варна зае първото място в класацията на МОН за топ 10 най-добри училища в България. Варненската математическа гимназия се класира на първо място и на изпита по български, и на изпита по математика.

 

Ако искате да научите от кои училища са другите приети ученици в Американския колеж, прочетете тук:

Всичко за изпита и приема в Американския колеж, ще научите тук.

 

 

Информацията беше изпратена до „Данибон“ по имейл (danybon.pr@gmail.com). Данните ми се подават от ученици, родители, учители и училища – можете да ги видите тук и тук. Американският колеж не публикува такава статистика.

 

*Трябва да направя справка в архивите на Данибон, но мисля, че такъв висок резултат досега не съм виждала при прием в Американския колеж.

 

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".