Рубрики
Начало » Комуникации » 10 причини защо частните училища и частните детски градини трябва да комуникират в Интернет

10 причини защо частните училища и частните детски градини трябва да комуникират в Интернет

 

bulgarsko shkolo

 

В ерата на Интернет, Гугъл, социалните медии и форумите е важно да се комуникира. Няма как да съществуваш в реалния свят и да се правиш в Интернет, че те няма. Дори и да не искаш да си там, другите могат да пишат за теб и информации ще има, но те ще са с друг източник и не е ясно доколко са верни и точни.

Следващите редове не се отнасят само за частните училища и частните детски градини. Могат да бъдат полезни за всеки бизнес и предприемач. Използвам примера с частните детски градини и училища, защото тук често пиша за тях, отдавна ги наблюдавам и анализирам комуникационното им поведение.

Защо в ерата на Интернет частните училища и частните детски градини (а и всеки бизнес) трябва да комуникират?

1. Дори да не се излъчват никакви информации от дадено частно училище или градина, рано или късно се появяват публикации, коментари в Интернет пространството. Може да са в социалните медии, в блоговете, във форумите.

2. Изоставете разбирането си, че се прави „PR“, „реклама“, само, когато нещата не вървят! Всъщност говорим за обикновена комуникация и включване в този процес, а не за кризисни ПР ситуации, за да е в някаква степен вярно горното разбиране.

3. Когато общувате в Интернет, вие имате възможност да контролирате този процес. Или поне на вашия сайт и във вашите социални медии.

4. Когато общувате често и открито, хората ви вярват повече. Комуникацията и публичността често водят до доверие.

5. Когато комуникирате, хората ви познават.

6. Когато човек познава дадена марка (в случая частно училище или частна градина или пък друг бизнес), може да я харесва или да не я харесва, но поне има информация.

7. Когато не познава дадена марка (в случая частно училище или частна градина), най-вероятно няма да й се довери, особено, когато не открие нищо за нея никъде в Интернет пространството.

8. Когато комуникирате в Интернет, имате възможност да си изградите положителен образ.

9. Когато комуникирате, имате шанс да съобщавате важни за вас новини, събития, успехи и постижения.

10. Когато комуникирате в Интернет, вие ще си спечелите вероятно и „армия от фенове“, които винаги ще са готови да ви защитят при кризисна ситуация.

Съветите защо да се включите в комуникационния процес в Интернет са много повече, но нека да се ограничим до 10.

 

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.