Рубрики
Начало » Частно образование » Частни училища » Американски колеж » Американският колеж обяви 11 свободни места (2016)

Американският колеж обяви 11 свободни места (2016)

 

acs 40

 

Американският колеж в София обяви 11 свободни места и покани следващите резерви да се запишат. До 27 юни 2016 г. трябваше да се запишат учениците, които са кандидатствали за намаляване на учебната такса. От Колежа винаги дават възможност да се изчака излизането на първо класиране за общинските гимназии (то излезе на 27 юни 2016), за да могат кандидатите спокойно да преценят в кое училище искат да учат.

Поканените резерви са с резултат от изпита от 49.38% до 48.03%. Резервите не са разпределени по пол, а спрямо резултат от изпита. В по-стари години се канеха спрямо свободните места за момичета и момчета. Вече втора година се премина към варианта резервите да се канят спрямо бала. Този вариант е по-добър в повечето случаи за момичетата, тъй като обикновено са с по-високи резултати.

 

На 30 юни 2016 г. ще стане дали има още свободни места.

 

Ето и цялото съобщение:

 

„Брой на незаетите места от ученици, кандидатствали за намаляване на учебната такса

Уважаеми кандидати,

След приключване на записването на приетите ученици, кандидатствали за намаляване на учебната такса, остават 11 (единадесет) места.

От 28.06.2016 г. Американският колеж кани за записване кандидатите с резултат от 49.38% до 48.03%.

Родителите трябва да получат пълния комплект от документи за записване преди да започнат процедурата. Всички срокове за етапите на записване са изброени в Календара за записване на новоприети ученици, публикуван на уебсайта на колежа.

При наличие на оставащи свободни места, на 30.06.2016 г. в 17:00 ще бъде публикувана допълнителна информация.“

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".