Рубрики
Начало » Частно образование » Частни училища » Американски колеж » Първи Ден на отворените врати в Американския колеж – 18 октомври 2014 г.

Първи Ден на отворените врати в Американския колеж – 18 октомври 2014 г.

info sresta american college 2013 1

 

На 18 октомври 2014 год., събота, ще се състои първият Ден на отворените врати в Американския колеж за тази година. Той е насочен най-вече към 7-класниците, които желаят да кандидатстват в училището и към техните родители. Ако имате интерес към училището, горещо ви препоръчвам да посетите тези Дни на отворените врати. Има и други дати, но – лично мнение – по-добре е да присъствате още на първите, за да си оформите стратегия за кандидатстването, а после можете дори да повторите.

Освен, че ще разгледате Колежа, по време на Дните на отворените врати, ще научите и доста за самия живот в него, на информационната среща ще ви разкажат подробно за самия изпит.

От личен опит мога да споделя, че насоките наистина са изключително ценни. Хубаво е да присъстват и децата, които ще кандидатстват, защото има възможност да си поговорят с гида, който ще ги развежда из училището и който също е ученик, а после могат да зададат и своите въпроси на информационната среща. Обикновено децата имат доста по-различни питания от родителите.

График за 18 октомври 2014 г.:

11:30 – 12:30 Обиколка на Колежа (фоайе на Острандър Хол)
12:30 – 13:00 Чай-пауза (фоайе на Острандър Хол)
13:00 – 14:45 Информационна среща за формáта на приемния изпит (Сграда 5, ет. 2, Концертна зала)

Информационната среща е много интересна. Има изказване на Президента на Колежа, в което ще чуете основни неща за училището. След това учител ще ви запознае с по-интересни методи на преподаване в Колежа. Има поканен и бивш възпитаник, който споделя спомените си от колежанските години и как се е развил след това, къде е учил и какво му е дал Колежът. Следва най-най-важната част, според мен – насоките, които дава Мария Ангелова (заместник-директор) за самия изпит. Тя предоставя статистика от предишните години, обяснява за всяка част от изпита, дава примери, подробно говори за есетата, споделя каква е била успеваемостта, насочва как да се подготвят кандидатите през оставащите месеци и как родителите да ги подпомагат. Хубаво е да си водите бележки, защото след това можете да се ръководите по тях за подготовката за изпита. Самата аз следвах инструкциите й, когато давах на Ники теми за есета и ги оценявах, според съветите на Мария Ангелова, заместник-директор на Колежа. Тукможете да видите какво съм му подбирала като теми за тренировки у нас. Аз съм доволна от резултата на сина ми на есето по време на изпита. Тренировката не е времеемка, но определено се изисква търпение и постоянство и от двете страни – родител и дете. И все пак имайте предвид, че това е моят личен опит и при всяко дете може да е различно.

 

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.