Рубрики
Начало » Частно образование » Частни училища » Американски колеж » 186 са учениците от випуск 2019 на Американския колеж

186 са учениците от випуск 2019 на Американския колеж

acs 8 class 15 sept 2015

Випуск 2019 на Американския колеж е най-големият в досегашната история на училището. Има 186 ученици. Бройката беше обявена по време на общата снимка на новите възпитаници на Колежа. За първи път на стълбите пред сградата, в която ще учат осмокласниците, се събраха толкова ученици. Подреждането продължи може би 5-10 минути, но беше изключително забавно и запомнящо се. Целта беше да се виждат всички 186 лица. Качила съм доста мои снимки в Danybon във Фейсбук, където можете да ги разгледате (ОТТУК ДОТУК; ТУК). Ще гледам да разкажа и за тези първи емоции, защото бяха наистина вълнуващи.

Тази година Американският колеж покани резерви само веднъж (първо покани през април първите 100 приети, а след това в края на юни покани резервите; в предишни години имаше покани към резерви на няколко пъти) и изглежда почти всички поканени са се записали. Баловете на повечето бяха съвсем близки. Изпитът на този випуск определено се отличаваше от досегашните (по-различен тип задачи на теста, картинка на есето) и разликите в крайната оценка (по-скоро процент) бяха често в стотни между децата.

Ще ми е интересно каква ще е обявената бройка на следващия випуск – дали ще е досегашната от 160 души или вече ще бъде по-голяма, т.е. ще се доближи до бройката на приетите от випуск 2019. Мисля, че обикновено през октомври от Колежа обявяват информацията за приемната кампания, тогава поместват и таксата за догодина.

Първата седмица учениците са разпределени във временни класове, които бяха обявени на табла на първия учебен ден.

 

purvi ucheben den v ak 1 purvi ucheben den v ak 2

 

Моят син е разпределен, ако не бъркам, в клас 3 (има и групи в класовете) с адвайзър Ханa Алън. В неговия клас има съученик от „Света София“, но той бил в другата група. Почти във всички временни класове имали бивши съученици – общо 18 са от ЧОУ „Света София“. Доколкото разбрах през тази седмица дискутират на английски по различни теми. Имали са часове и с ръководителката на Катедрата по английски език за 8 клас – Румяна Иванова. Учили са и нещо, което ми допадна много – как да си планират времето и как да си планират задачите. Същинското разпределение по класове ще бъде от другата седмица.

Най-краткият коментар от всички, с които разговарях за тези два дни в Колежа, беше: „Забавно е!“.

 

 

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.