Рубрики
Начало » Частно образование » Частни училища » Американски колеж » 31 май 2020 г. – очаквана дата за изпита в Американския колеж

31 май 2020 г. – очаквана дата за изпита в Американския колеж

 

acs biblioteka gledka fontan 8

 

 

„Към момента очакваната дата е неделя, 31 май 2020 г.“, научи „Данибон“. Информацията е от писмо на Американския колеж, изпратено до  кандидатстващите 7-класници.

 

В писмото се цитира изказването на министъра на образованието, че се очаква извънредното положение в страната да бъде удължено до 13 май. Така българските ученици ще бъдат на училище вероятно на 14 май. Националните външни оценявания в 7 клас се преместват за 13 и 15 юни.

 

„В отговор на тези очаквани промени, Американският колеж в София преразгледа основните събития до края на годината, включително приемния изпит за български ученици след 7. клас.

Към момента очакваната дата е неделя, 31 май, 2020 г.

Когато е налична, ще споделяме допълнителна информация.“, пише още в писмото от Американския колеж.

 

От училището допълват, че регистрационният номер, който учениците са получили при подаване на своите документи за кандидатстване, продължава да важи и от кандидатите не се очакват никакви допълнителни действия.

 

В края на писмото от Американския колеж със загриженост напомнят за програмата си за финансово подпомагане, която предлагат, и отбелязват, че икономическите последици от пандемията на Ковид-19 е много вероятно да се отразят на много семейства,

 

Изпитът в Американския колеж трябваше да се проведе на 22 март, но заради извънредното положение в България, беше отложен. 743 са кандидатите тази година.

 

Друга известна частна гимназия, която привлича вниманието на доста 7-класници, вече реши вместо да отлага изпита си, да го проведе онлайн. Приемният изпит в Международна гимназия „Златарски“ ще бъде на 4 април от 9 часа, става ясно от съобщение на сайта на училището.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".