Рубрики
Начало » Частно образование » Частни училища » Американски колеж » 45% от бившите седмокласници на ЧОУ „Света София“ са в Американския колеж

45% от бившите седмокласници на ЧОУ „Света София“ са в Американския колеж

 

kerkova sveta sofia

 

45 процента от бившите седмокласници на ЧОУ „Света София“ са в Американския колеж, съобщи вчера на откриването на учебната година Катерина Керкова, директор на ЧОУ „Света София“. Ежегодно училището изготвя статистика на успеваемостта на своите най-големи ученици.

34 процента от бившите седмокласници са продължили към езикови гимназии.

Процентите на продължилите в специализирани училища (СМГ, НПМГ и др.), частни гимназии и в чужбина не ги запомних точно, но се движеха около 5-9%.

В сравнение с випуск 2011/2012 продължилите към Американския колеж са по-малко. Преди две година процентът беше 54, но това е и най-високият в историята на училището. При випуск 2010/2011 процентът е почти колкото през тази година. Тогава е бил 44%.

През тази година се е повишил процентът на отиващите да учат в езикови гимназии в сравнение с предишните две години. Сега е 34%, а за 2011/2012 г. е 26%, през 2010/2011 – само 6%. Прави ми впечатление, че процентите при „езиковите гимназии“ обаче всяка година доста варират. Има и по 48%, има и съвсем малко.

Друго, което забелязах е, че, когато скачат процентите за Американския колеж, намаляват на „езиковите гимназии“ и обратно.

ЧОУ „Света София“ води статистика на успеваемостта на своите ученици още от випуск 1996/7 година. Обикновено най-много ученици продължават към Американския колеж, на второ място са езиковите гимназии.

Миналогодишните седмокласници на ЧОУ „Света София“ станаха първи в София и трети в България на матурите в 7 клас.

От Американския колеж обявиха на сайта си, че тази година са приети 164 ученика. Снимки от Първия учебен ден в Колежа можете да разгледате тук.

А снимки от откриване на учебната година в ЧОУ „Света София“ ще публикувам малко по-късно. Имам близо 200 снимки и ще трябва да избирам.

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.