Рубрики
Начало » Частно образование » Частни училища » Американски колеж » 450? Ще достигнат ли 450 кандидатите за Американския колеж тази година?

450? Ще достигнат ли 450 кандидатите за Американския колеж тази година?

 

acs 450 0

„400?“

„О, не, минали са 400.“

„450?“

„Май гонят 450. Сигурно на 6 март ще ги достигнат.“

Това са най-честите ключови изречения в разговорите между родителите на кандидатстващите за Американския колеж тази година. Родителската информационна мрежа работи с пълна сила. Споделят се информации кой кога се е записал и кой номер е детето му. Оформи се и мнението, че вероятно средно са се записвали на ден по 55 кандидати. Ако изчисленията и прогнозите са верни, би трябвало наистина кандидатите тази година да доближават 450.

Преди дни се пусна слухът, че заветната бройка от 450 деца е достигната още в последния предварително обявен ден за регистриране за изпита. Но малко след това беше опроверган от същата родителска информационна мрежа. Не си мислете, че е някакво трайно формирование. Това е интересна „структура“, която действа на принципа за предаване на информацията от уста на уста – кой каквото е научил го предава на познати, а те на свои познати и някак информацията се завърта, проверява, обновява. Къде е вярна, къде – не, важното е усещането за общност в тази „структура“. Няма опасения за конкуренция, а всичко е на принципа на родителска взаимопомощ. Децата са доста над тези неща – предстоящ изпит, наближаващи матури, яко учене в училище. Нямат много време да навлизат толкова в детайли, а и не им трябва.

Това, което е почти сигурно, че тази година кандидатите ще са повече от миналата година, а така също и от предишните 2011 и 2012 г. Прогнозите са, че бройката ще бъде около тази от 2010 г., когато се явиха 454 деца на изпит.

Днес е последната възможност на желаещите да се запишат за кандидатстване в Американския колеж. От училището обявиха допълнителна дата. В последните години имат такава практика. Записването започва в 14:30 и приключва в 17:00 ч. Ще се проведе в Концертната зала на сграда 5.

Ето и още важна информация:

Необходими документи за регистрация:

– Оригинален ученически бележник, удостоверяващ че ученикът е в седми клас и има успех най-малко 5.00 от първия учебен срок. Върху снимката на ученика в бележника трябва да има печат на училището;
– Обикновено ксерокопие на първата страница на ученическия бележник с данните за ученика и училището;

– Обикновено ксерокопие на страницата в ученическия бележник с оценките от първия учебен срок;

– Трите имена и ЕГН на кандидата, адрес и телeфон за контакт;

– Актуална снимка на кандидата (с размерите на паспортен формат).

Регистрацията се извършва от родител, настойник или упълномощено от кандидата лице.

Регистрацията няма да бъде извършена без да се представи оригинален ученически бележник.

Такса за полагане на изпита: 60 лв.

Скоро ще научим колко са кандидатите за Американския колеж тази година и ще разберем дали родителската информационна агенция е с точна прогноза – около 450 деца. Ще научим и колко са момичетата и момчетата.

Сега прегледах статиите си от миналата година. Допълнителната дата за регистрация на изпита е била 7 март, а на 14 март е обявена бройката на кандидатстващите. Изпитът е бил на 17 март 2013 г.

източник: АК

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.