Рубрики
Начало » Частно образование » Частни училища » ЧОУ „Света София“: „Отлични постижения на седмокласниците ни!“

ЧОУ „Света София“: „Отлични постижения на седмокласниците ни!“

sveta sofia 7 class 2014

 

Частно основно училище „Света София“ похвали своите седмокласници за отличното представяне на матурите. Миналата година училището оглави класацията за София от матурите. Изключително съм щастлива и аз от представянето на децата. Най-силно е представянето на Калина Панайотова от 7 „А“ клас. Има пълно 6 на матурата по български (и на 1 модул, и на НВО+допълнителния модул, който е за кандидатстване) и много-много висока оценка на матурата по математика. Калина направи истинско геройство, защото и на двете матури беше доста болна и с висока температура. С родителите й бяхме заедно и се притеснявахме за децата – моят син пък се явяваше със счупен крак, гипс, патерици, инвалидна количка. Въобще ще запомним тези матури! Но децата се представиха чудесно.

Повечето вече са приети в други училища, но искаха да дадат всичко от себе си за своето училище и учители. Около 50% (поне 15 деца) отиват в Американския колеж. Моят син вече е записан в Колежа и оценките му от матурите са само за статистиката. Има деца, които са приети и в други частни гимназии, има и такива, които заминават за чужбина. Въпреки това доколкото знам повечето или всички се явиха и на втори модул и учиха до последното за матурите.

НОВО (11.6.2014) Частно основно училище „Света София“ публикува на сайта си още по-подробна информация от тазгодишните матури. Поместени са данни за резултатите от първи модул (национално външно оценяване) и от приемните изпити (НВО+втори модул). Средният успех от националното външно оценяване на випуска по български език е отличен 5.71,  а по математика – отличен 5.75. Средният успех от приемните изпити по български език е отличен 5,63, а по математика – отличен 5,54. Оценката от НВО по английски е отличен 6. 18 ученици са със сертификати В2 ниво по английски, а 13 ученици в момента се явяват за С1 ниво. Същевременно от училището съобщиха, че 15 деца са приети в Американския колеж. Випускът е от 31 ученици.

Ето и цялото съобщение от сайта на ЧОУ „Света София“:

„Седмокласниците на ЧОУ „Света София“ и тази година се представиха изключително успешно на НВО и приемните изпити по БЕЛ и математика след седми клас. С гордост можем да съобщим, че 15 деца са приети в Американския колеж. Средният успех на випуска от НВО  по БЕЛ е отличен 5.71,  а по математика – отличен 5.75.

Това са забележителни резултати, за които горещо поздравяваме децата и техните преподаватели – Росица Тантилова, Лиляна Демебукова и Мария Власова.

Пълните шестици по математика са 3, а по БЕЛ – 1

Резултати на випуск 2014г. – 31 деца

 

 

svesta sofia maturi 2014

 

Калина Панайотова е едно от осемте деца в страната с оценка 6.00 и от двата модула от изпита по БЕЛ!

18 деца от седмокласниците ни имат Международни сертификати по английски език за нива В2 по общоевропейската езикова рамка от изпити PET на  Cambridge и Pitman Communicator. В края на седми клас 13 деца се явиха на престижното ниво FCE на Cambridge, където очакваме резултатите. Децата, издържали отлично изпита, ще получат сертификати за владеене на езика на нива С1. Това е ниво за напреднали, за хора, навършили 18 години. Само за сравнение, дори за учениците  от английските езикови гимназии в 12. клас  нивото FCE не е заложено.

Постиженията на седмокласниците са следствие от тяхната упоритост и постоянство. Пожелаваме им отлична бъдеща реализация, в която не се съмняваме.“

5.6.2014 г.:

Ето и похвалата от училището:

„Седмокласниците на ЧОУ”Света София” и тази година се представиха изключително успешно на приемните изпити след седми клас. Средният успех на випуска от изпита по БЕЛ е отличен 5.63,  а по математика – отличен 5.54.

Това са забележителни резултати, за които горещо поздавяваме децата и техните преподаватели – Росица Тантилова, Лиляна Демебукова и Мария Власова. Отличните оценки по БЕЛ са 21 броя, а по математика  – 19. Останалите деца са с оценки  между 5.50 и 5.10.

Калина Панайотова е едно от осемте деца в страната с оценка 6.00 от изпита по БЕЛ!

Постиженията на седмокласниците са следствие от тяхната упоритост и постоянство. Пожелаваме им отлична бъдеща реализация, в която не се съмняваме.“

За сравнение ЕТО миналогодишните резултати по БЕЛ (5,55) и математика (5,60).

 

 

sveta sofia nvo 680

 

Едно уточнение:

Обявеният среден успех е оценките от първи и втори модул от националното външно оценяване за 7 клас, т.е. това са оценките, с които се кандидатства за гимназиите.

Ако има училища, които искат да си обявят резултатите, ще се радвам да ми пишат и аз ще ги публикувам. Информацията е много ценна за всички. Пишете ми на danybon.pr@gmail.com. Моля, при подаване на информацията пишете и кои оценки посочвате – от 1 или от 1+2 модул по БЕЛ и математика! Можете да ми подавате информация и за успеха и по другите матури – чужд език и другите предмети.

източник: ЧОУ „Света София“

 

 

 

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.