Рубрики
Начало » Блог » Осмомартенско настроение в ЧДГ „Слънчогледи“

Осмомартенско настроение в ЧДГ „Слънчогледи“

8 mart 0Тази сутрин аз возих малкия ми син Виктор до детската му градина – ЧДГ „Слънчогледи“ и както е на всеки празник, всичко е украсено и се усеща, че е по-специален този ден. Вики ми беше изработил прекрасна картичка (довечера официално ще си я взема). Наоколо бяха и подаръците, подготвени от неговите приятелчета за техните майки.

Ние също се бяхме подготвили с цветя. Вики беше приготвил за всички учителки, с които ще има днес занимания.

За мен този жест да подариш цвете на жена, на учителка си е нещо много мило. Дори вчера разказвах на чужденец за тази наша традиция и много му допадна. И едно леко отклонение. Малко ми е смешно – получават мейли от чужденци за този празник, който все повече се налага в света, а у нас, където имаме традиция – се правим на по-сдържани. Но то си личи по улиците, че е празник – хората сияят, вървят забързани с букети, всяка жена носи цветя и се е облякла по-празнично.

И се връщам на настроението в детската градина.

Посрещна ни Нона. Вики е с Нона от започването си в тази градина, когато току-що беше направил 2 годинки. Нона и Ваня преподават на Вики по основните предмети в детската градина и чудесно го бяха подготвили за изпита за ЧОУ „Света София“.

Вики поднесе своето цвете и гушна Нона за снимка.

8 mart 2

Докото Вики се приготвяше да влезе в стаята, дойде и Савина – медицинската сестра на ЧДГ „Слънчогледи“. С умиление си спомни какъв бебок е бил, когато е дошъл на градина, а догодина е вече ученик.

Успяхме и на нея да поднесем цветенце.

 

8 mart 3

Не ми беше удобно да оставам повече, за да снимам и другите ни прекрасни учителки. Толкова са лъчезарни всички и наистина много съм им благодарна за грижите и знанията, които дават на детето ми.

А ето изложбата с изработките на децата от ЧДГ „Слънчогледи“ за 8 март.

Започвам с картичката на Вики.

 

8 mart 1

Току-що получих снимка в седмичния мейл как е била изработена:

 

8 mart viki

Ето и на другите деца:

8 mart 4 8 mart 5 8 mart 6 8 mart 7

И един кадър отвън на нашата детска градина. В далечината се вижда и църквичката, а ако бях обърнала фотоапарата в другата посока, щяхте да видите прекрасната гледка към Витоша.

 

8 mart 10

 

Честит празник на всички наши мили учителки от „Слънчогледи“!

 

 

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.