Рубрики
Начало » Частно образование » Частни училища » Американски колеж » Американският колеж в София ще приложи 20% онлайн обучение

Американският колеж в София ще приложи 20% онлайн обучение

 

american college tabela 2

 

Американският колеж в София ще приложи 20% синхронизирани онлайн часове още в началото на учебната година, съобщава в имейл до родителите президентът на училището д-р Ричард Т. Юинг-младши.

 

Вече мога да потвърдя, че в резултат на одобреното от Народното събрание предложение на Министерството на образованието, гласувано тази седмица, колежът ще приложи плана за включване на 20% синхронизирани онлайн часове в учебната програма още в началото на учебната година. Имаме пълна готовност да приложим и мерките срещу COVID-19, представени в предишното ми писмо.

 

По този начин всеки ден от седмицата някой випуск от Американския колеж ще учи онлайн. Така това е допълнителна мярка срещу разпространението на коронавируса, тъй като ще има по-малко ученици в кампуса.

 

В предишното писмо се посочваше, че има изготвен план кой випуск кога да учи онлайн

 

9 клас – в понеделник

10 клас – във вторник

11 клас – в сряда

12 клас – в четвъртък

8 клас – в петък

В днешното писмо до родителите президентът на колежа благодари на всички, които са отправили предложения и са споделили мнения.

 

Искам да благодаря на тези от вас, които споделиха мнения и направиха предложения, както до мен, така и до моите колеги. Искам също да потвърдя нашето намерение да приложим тези мерки в името на здравето, безопасността и сигурността на всички членове на нашата общност. За да можем да възстановим учебните занятия и да поддържаме училището отворено за присъствени часове, трябва максимално да ограничим риска в тази продължаваща в световен мащаб пандемия.

За всички е ясно, че основните мерки за безопасност като правилното носене на маски, честото миене на ръце, физическата дистанция и редовното използване на дезинфектант играят огромна роля в ограничаването на разпространението на вируса. Съвестното спазване на тези мерки ще увеличи шансовете на колежа да остане отворен за нормални учебни занятия. Трябва да работим заедно, за да се пазим и да се грижим един за друг в работата, посветена на целите, които сме си поставили като училище. Работата ни в името на нашите ученици и на нашата общност е твърде важна, за да не положим всички необходими усилия.

 

В Американския колеж държат изключително много на носенето на маски. В предишното писмо се споменаваше, че те ще са задължителни и в класните стаи. Маските трябва да бъдат висококачествени. От училището препоръчват на учениците да си поставят и противогрипна ваксина.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Американският колеж в София – задължителни маски в клас и план за 20% онлайн преподаване

Американският колеж: „Готови сме за смесено образование“

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".