Рубрики
Начало » Частно образование » Частни училища » Американски колеж » Академичните съветници в Американския колеж

Академичните съветници в Американския колеж

 

macclinton acs

 

Ако се чудите кое отличава Американския колеж от голяма част от българските училища, едно от основните черти, които веднага ми хрумват, е наличието на академични съветници. В Колежа има специален офис, който помага на учениците в подготовката им за кандидатстването в университетите.

 

Екипът тази година е от трима души: Иън МакКлинтън, Джейми Пиндур и Десислава Велева. Ръководител е Иън МакКлинтън.

 

В събота по време на Дните на отворените врати за родителите от колежа МакКлинтън представи екипа си и обясни какви ще са приоритетите му за работата с 12-класниците.

 

Офисът на академичните съветници се занимава не само с кандидатстването в университетите. През цялото 5-годишно обучение насочва учениците. Най-активно се работи с тези от по-горните класове. Има полезен календар кога какво е важно да се направи.

 

Академичните съветници организират срещи и с университети, които идват за индивидуални представяния или са част от общи изложения. В края на октомври се очаква голямо събитие, на което ще присъстват много представители на чужди висши учебни заведения, а през май ще има още по-мащабно изложение с над 100 университета.

 

Офисът на академичните съветници се намира вече на четвъртия етаж в Ostrander. Помещенията са много приятни.

 

office acs

 

Академичните съветници на Американския колеж вече имат профил и в Туитър. Родителите можем да следим новините от тях тук: https://twitter.com/CollegeAcs.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".