Рубрики
Начало » Частно образование » Частни училища » Американски колеж » Американският колеж: „Готови сме за смесено образование“

Американският колеж: „Готови сме за смесено образование“

 

acs sgrada stulbi

 

Американският колеж в София обяви „Готови сме за смесено образование“ (Blended learning). От училището допълват: „Смесено образование“ може да включва множество разнообразни учебни практики, но най-общо става дума за комбинация от дигитални материали и взаимодействие с учениците и традиционния личен подход.“

 

Ето и цялото съобщение:

 

През лятото администрацията и преподаватели се подготвиха за различни сценарии свързани с пандемията и евентуалните й обществени и образователни последствия. Един от тези работни екипи се посвети на смесеното образование. Резултатите от работата на екипа бе представена пред учителите на среща в зала „Уитакър“ на 8 септември.

„Смесено образование“ може да включва множество разнообразни учебни практики, но най-общо става дума за комбинация от дигитални материали и взаимодействие с учениците и традиционния личен подход. Ние вече го практикуваме от доста време.

Но тъй като предизвикателствата на COVID-19 и свързаните с него кризи са безпрецедентни, ето какви цели си поставихме за смесено образование през 2020-21 учебна година: да изясним и разрешим проблемите и притесненията, изразени по време на дистанционното обучение; да набавим инструменти и подкрепа за смесено и дистанционно обучение на основата на специфичните нужди на общността на Американския колеж в София.

Постигнатото от екипа за смесено образование през лятото беше:

- да изясни и разреши основните притеснения от допитванията от втория срок

- да подготви правила за смесено и дистанционно обучение за учителите и родителите

- да изготви два списъка с дигитални инструменти, платформи и педагогически източници

- да препоръча обща платформа за дигитално оценяване за цялото училище

- да направи Google сайт за устойчива педагогика

На 8 септември от Американския колеж изпратиха писмо до родителите на своите ученици, в което поместиха какви мерки ще се вземат в училището през новата учебна година. Изразиха готовност за 20% онлайн обучение и по този начин един ден в седмица по един випуск да се обучава от дома, което ще бъде допълнителна мярка срещу COVID-19. За 8-класниците, например, бяха маркирани петъците за онлайн обучение от дома.

 

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Американският колеж в София – задължителни маски в клас и план за 20% онлайн преподаване

Катарските училища ще използват образователния модел „Blended learning“

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".