Рубрики
Начало » Частно образование » Частни училища » Американски колеж » Американският колеж в София със свой блог

Американският колеж в София със свой блог

 

acs rozi osnovna sgrada

 

Комуникационната политика на Американския колеж в София винаги е била на изключително високо ниво. Поддържат чудесен сайт, Фейсбук страница, бюлетини, постоянно организират и отразяват интересни събития. Комуникират с няколко аудитории – родители, бивши колежани, настоящи колежани, ученици, които искат да учат в Колежа, преподаватели, други училища, кандидат-студенти, които се целят в престижни училища, почитатели на училището. Винаги съм се възхищавала как успяват да обхват толкова много дейности. Това наистина е много работа и всеки, който е работи в ПР сферата ще осъзнае за какъв огромен труд става дума.

 

Най-новата комуникационна инициатива е блогът на Американския колеж. Анонсът за него се появи в късния следобед на 26 януари 2016 година на Фейсбук страницата на Колежа:

 

„Добре дошли в новия дом на едни от най-вълнуващите истории, публикувани в издания на колежа, вече в лесен за споделяне формат. Разположете се удобно, наслаждавайте се и споделяйте нататък!“

 

Блогът се намира на https://acs1860.wordpress.com/. Първата статия е от 18 януари 2016 г. В блога вече има няколко публикации за историята, за успели колежани и преподаватели. Анонсът за старта на блога беше със статията за възстановяването на училището през 1992 година, след като е било затворено по време на Втората световна война.

 

„Започваме с една любима история, тази за възстановяването на колежа през 1992 година, разказана от самия д-р Роджър Уитакър и неговата съпруга Сюзан. Кои са те ще разберете съвсем скоро.“

 

Д-р Роджър Уитакър е първият Президент на Колежа след повторното му отваряне в началото на 90-те години на XX век. В статията ще научите, че той е живял със семейството си в София в средата на 70-те години. По-късно, когато идват промените, се захваща с инициативата да бъде възстановен Американският колеж в София. Преминава през много трудности, но успява. Има интересен разказ за първия изпит и за първия випуск колежани. Статията можете да прочетете тук.

 

Успех на блога на Колежа! Уверена съм, че в него ще намираме много интересни истории.

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.