Рубрики
Начало » Частно образование » Частни училища » Американски колеж » Американският колеж изпрати писма до семействата, кандидатстващи за намаляване на учебните такси (2020)

Американският колеж изпрати писма до семействата, кандидатстващи за намаляване на учебните такси (2020)

 

acs 24 april 2018 20 nova sgrada

 

От Американския колеж изпратиха писма до семействата на приетите в 8 клас, кандидатстващи за намаляване на учебните такси. Срокът беше до 10 юли 2020 г. Мейлите са получени в следобедните часове на 9 юли.

 

Същевременно в Американския колеж започна кампания за набиране на дарения за училището, които да се насочат към намаляване на учебните такси за учениците от семейства, които изпитват затруднения покрай епидемията от коронавирус. Набелязаната цел за 7 седмици е да се съберат 65 000 лева от дарения.

 

Има и обръщение от президента на Американския колеж:

Ето и съобщението:

 

Пандемията сериозно удря икономиката и на много семейства, чиито деца учат в Американския колеж, ще бъде трудно да плащат пълната такса за обучение.

За учебната 2019-20 година 237 ученици получиха намаление на учебната такса и отпуснахме 1,494,010 лева под формата на финансова помощ. Очакваме броят на кандидатстващите за финансова помощ за следващата учебна година да нарасне.

Сега е моментът заедно да помогнем на тези членове на нашата общност. Ситуацията засяга всички ни. Призоваваме ви да се включите във фонда за финансова помощ, за да можем истински да подкрепим най-силно засегнатите от икономическата криза.

 

 

От Американския колеж посочват как може да се дарят средства:

 

Дарение може да направите по четири начина: онлайн, банков превод, чек или в брой на място.

Дарете онлайн тук.

 

Към момента има дарени 2133 лева, а целта до 31 август е 65 000 лева.

 

Още за инициатива научете ТУК.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".