Рубрики
Начало » Частно образование » Частни училища » Американски колеж » Американският колеж обяви нова дата за регистрация за изпита (2017)

Американският колеж обяви нова дата за регистрация за изпита (2017)

 

acs 40

 

От Американския колеж обявиха нова дата за регистрация изпита. Това е типична процедура, която се забелязва в последните години. Понякога дори се е случвало да обявят и втора допълнителна дата. Обикновено се стига до това, тъй като се случва родители да забравят някой документ и да е необходимо допълнително да се явят. Или пък са имали обаждания, че има кандидати, но не могат да дойдат за конкретните дати. Изпитът ще бъде на 19 март 2017 г., неделя.

 

Допълнителна дата за регистрация: 2 март, четвъртък, от 14:30 до 17:00 ч.

Регистрацията ще се проведе в Концертна зала, Сграда 5, ет. 2.

Необходими документи за регистрация:

– Оригинален ученически бележник, удостоверяващ че ученикът е в седми клас и има среден успех най-малко 5.00 от първия учебен срок. Върху снимката на ученика в бележника трябва да има печат на училището;

– Обикновено ксерокопие на първата страница на ученическия бележник с данните за ученика и училището;

– Обикновено ксерокопие на страницата в ученическия бележник с оценките от първия учебен срок;

– Трите имена и ЕГН на кандидата, адрес и телeфон за контакт;

– Цветна актуална снимка на кандидата (с размери 3,5 /4,5 см).

– Такса за полагане на изпита: 60 лв.

Регистрацията се извършва от родител или настойник на кандидата.

Регистрацията няма да бъде извършена без да се представи оригинален ученически бележник.

Колко са кандидатите през 2017 г.?

 

По неофициална информация на „Данибон“, събрана от родители, тази година кандидатите са или ще бъдат повече в сравнение с миналата година. Бройката на кандидатите за Американския колеж на 22 февруари е била около 350 души. В края на записването – 24 февруари, бройката (може би) е надхвърлила миналогодишната, коментираха родители, с които разговарях. Това, разбира се, е неофициална родителска прогноза въз основа на обмен на информация между самите тях. Очакванията още в началото на кампанията бяха, че тази година ще има повече кандидати в сравнение с 2016 година. Дни преди изпита по традиция от Американския колеж съобщават официално каква е бройката.

 

В „Данибон“ има специална рубрика за „Американския колеж“. Там можете да прочетете над 200 статии за училището, за живота в него, за кандидатстването, за изпита и приема. 

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Колко са били кандидатите за Американския колеж през 2010-2016 година? >>

Справочник за частните гимназии в България >>

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".