Рубрики
Начало » Частно образование » Частни училища » ЧОУ „Света София“ поздрави своите медалисти от Asia International Mathematical Olympiad Open 2014 Final

ЧОУ „Света София“ поздрави своите медалисти от Asia International Mathematical Olympiad Open 2014 Final

 

AIMO pozdrav

 

Частно основно училище „Света София“ поздрави своите медалисти от Азиатската международна олимпиада – Asia International Mathematical Olympiad Open 2014 Final. Учениците от ЧОУ „Света София“ имат спечелени общо 6 медала – в град Чънду Георги-Феликс Дейвид Етъридж (5 клас) завоюва бронзово отличие, а другите пет медала са от дистанционната форма, която се проведе в България – два златни медала за Константин Пеев (4 клас) и Николай Благоев (7 клас), два сребърни медала за Божидар Маринов (2 клас) и Радослав Славов (3 клас) и един бронзов за Даниел Севик (3 клас).

Това всъщност беше и предпоследното състезание за големия ми син (Николай Благоев) като ученик на ЧОУ „Света София“. На 7 август 2014 г. за последно се явява на математическо състезание като ученик на „Света София“. Тогава е Австралийското математическо състезание.

Като се замисля в момента: седем години, толкова много състезания, вълнения у Ники името на училището му да е на по-предни места и да се надпреварва със силната конкуренция; спечелените много приятели от турнирите и хубавите спомени.

И сега макар и лято, ваканция, поздравът от училището ни много ме трогна.

Ето и цялото съобщение от сайта на ЧОУ „Света София“:

„Медали по математика от Китай

Отлично представяне на финала на Азиатската математическа олимпиада

На 27 юли 2014 г. в университета Съчуан на 12-милионния китайски град Чънду се проведе  Азиатската математическа олимпиада. След успешното представяне в състезанието SASMO от получилите право за участие в това престижно математическо състезание се възползваха  9 българчета. Един от участниците в Чънду беше нашият ученик Георги-Феликс Дейвид Етъридж /V клас/, който завоюва бронзово отличие. Поздравления!

С официалното разрешение на организационния комитет в България се проведе дистанционно състезание – отново на 27 юли. Учениците от ЧОУ „Света София”, които се явиха на него, спечелиха следните отличия:

– Константин Пеев /IVклас/ – злато

– Николай Благоев /VII клас/ – злато

– Божидар Маринов /II клас/ – сребро

– Радослав Славов /III клас/ – сребро

– Даниел Севик /III клас/ – бронз

Честито на победителите!“

източник: ЧОУ „Света София“

 

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.