Рубрики
Начало » Частно образование » Частни училища » Американски колеж » Опит за прогноза колко са кандидатите за Американския колеж през 2013 г. въз основа на Google Trends

Опит за прогноза колко са кандидатите за Американския колеж през 2013 г. въз основа на Google Trends

ak google trends 0Седмица преди изпита в Американския колеж един от най-любопитните въпроси, който човърка почитателите на училището, е колко са тази година кандидат-колежаните. Прогнозите на Колежа, които съобщиха на Информационната среща, бяха, че вероятно ще са повече от миналата година, ако се съди по интереса към Дните на отворените врати. На 7 март беше последната възможност за регистрация за изпита.

По неофициални данни в постове на родители в бгмама се заговори дори за 410 кандидата към предишната допълнителна дата. В последните години се движеха: 355 (2011 г.) – 384 (2012 г.).

И тъй като любопитството и при мен си каза думата, а ежедневно в статистиката на Danybon виждам до какво се допитват търсещите информация за училището, реших да ви представя един по-различен анализ. Ще ви подскажа да надникнем в Google Trends. Там ще видим как през годините се е движило търсенето на ключовата дума „Американски колеж“, колко често се среща тези дни и как е в сравнение с миналата година.

Данните, които са вкарани за Американския колеж, са от 2004 година. Най-голямо търсене е имало през април 2006 година (вероятно тогава са излезли резултатите от изпита). В Google Trends е дадена стойност 100 за този период. На второ място е търсенето през април 2007 година. На трето – април 2009 година.

Прави впечатление, че април, юни и септември са най-силните месеци.

Ако вземем за отправна точка – регистрацията за изпита, т.е. месец февруари, можем да се опитаме въз основа на тези данни да засечем как се движи интересът към училището тази година в сравнение с миналата. Февруари 2013 година води спрямо февруари 2012, т.е. тази година има повече заявки по тази ключова дума.

През последните 90 дни най-много търсения за Колежа е имало в седмицата 17-23 февруари 2013 г. На второ място – 24 февруари-2 март 2013 г. И с почти същия резултат – 20-26 януари 2013 г.

Разбира се, тези данни категорично не могар да ни кажат, че щом има по-голямо търсене, ще има и повече кандидати, но са добър ориентир. Остава да чакаме официалните резултати от Колежа и тогава ще видим дали има някаква зависимост.

източник: Google Trends

 

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.