Рубрики
Начало » Частно образование » Частни училища » ЧОУ „Света София“ поздрави 7-класниците си (2017)

ЧОУ „Света София“ поздрави 7-класниците си (2017)

обн. 25.6.2017 г.

sveta sofia 2017 7 class

 

Нова информация

 

25.6.2017 г.

ЧОУ „Света София“ помести на сайта си по-подробна информация за резултатите на своите 7-класници на матурите и изпитите по математика и български език. Според данни на МОН, училището зае и тази година 1 място в София, а в България е на 2-ро място.

 

Оценки по БЕЛ Оценки по МАТ
НВО
(първи модул)
88% – отличен
(30% с максимален бр. точки)
12% – мн. добър
58% – отличен
42% – мн. добър
Приемен изпит
(НВО + първи модул)
63% – отличен
37% – мн. добър
50% – отличен
50% – мн. добър
източник: ЧОУ „Света София“ 

Основна информация

 

13.6.2017

Частно основно училище „Света София“ поздрави своите 7-класници за успеха на матурите. По информация от МОН училището заема първо място в София и 2 място в България според резултатите от националното външно оценяване. ЧОУ „Света София“ е за пета поредна година на първо място в столицата:

 

2016 г. – І-во място в България, І-во място в София;
2015 г. – І-во място в България, І-во място в София;
2014 г. – І-во място в София;
2013 г. – ІІІ-то място в България, І-во място в София;
2012 г. – ІV-то място в България, ІІ-ро място в София.

 

През март тази година стана ясно, че голяма част от 7-класниците на „Света София“ са приети в Американския колеж. Общо 27 ученици.

 

87% от кандидатствалите седмокласници от ЧОУ “Света София” са приети на първо класиране в Американския колеж в София!“‘

„от 31 деца, състезавали се за място в Колежа, 27 са приети на първо класиране“;

 

Така випуск 2017 на ЧОУ „Света София“  стана випуска с най-много приети ученици досега в Американския колеж. Училището води статистика за всички години от своето съществуване накъде продължават възпитаниците му.

 

Класни ръководители на учениците от този випуск са били:

 

1-3 клас: Детелина Вълкова и Десислава Тодорова

4-7 клас: Антоанета Панушева (БЕЛ) и Виолета Котиркова (МАТ)

Преподаватели по английски: А. Ангелова, К. Модева и М. Станева

 

От „Света София“ съобщиха и постиженията по английски на випуск 2017.

 

Седмокласниците се представиха отлично и на изпитите по английски език. Осемнадесет от тях се явиха на международния изпит на Cambridge – Първи сертификат, и всички се представиха безупречно, като трима от тях получиха диплома за следващото ниво C1. Двадесет и двама от учениците се явиха на PЕТ, като шестнадесет от тях взеха следващото ниво B2.

 

Този випуск на „Св. София“ го познавам по-малко, тъй като е точно по средата между випуските на двамата ми сина. Но винаги съм следила с интерес успехите и развитието на учениците. Изпитвах голяма симпатия към тях, тъй като те бяха следващия випуск, който класната на големия ми син – г-жа Вълкова, пое след 3 клас. А сега се получава също интересно съвпадение, преподавателите по математика и български, които им бяха и класни ръководители от 4 до 7 клас, ще поемат випуска на малкия ми син от следващата учебна година. И в допълнение – оказва се, че са били и при същите учители по английски, които бяха на випуска на големия ми син. Радвам се, че са такъв силен випуск и показаха такива високи резултати.

 

снимка: ЧОУ „Света София“

източници: ЧОУ „Света София“, МОН

За Данибон

"Данибон" е сайт за знания, свързани с образованието, бизнеса, мениджмънта, комуникациите, възпитанието и хубавия живот. Създаден е през 2010 година от Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на сайта е: "Ценно е да знаеш".