Рубрики
Начало » Частно образование » Частни училища » ЧОУ „Света София“ обяви приемна процедура за 2-7 клас

ЧОУ „Света София“ обяви приемна процедура за 2-7 клас

Има интересен въпрос към родителите в заявлението: „Възпитаник ли сте на ЧОУ „Света София“?“ 

sveta sofia most nadpis

 

ЧОУ „Света София“ обяви на сайта си приемна процедура за 2-7 клас за учебната 2021/2022 година. Необходимо е подаване на заявление за кандидатстване.

 

Приемът е въз основа на изпити. Първият изпит е по български език и по математика. Вторият изпит е по английски език и има разговор с психолог. До втория изпит се допускат само успешно преминалите първи кръг.

 

В заявлението е написано, че през март се очаква допълнителна информация за дата и час на изпита.

 

Не са посочени бройки на учениците, които ще бъдат приети. По принцип преди години бяха единични места, които по някаква причина се освобождаваха. Нямам информация дали и сега се действа по този начин, но най-вероятно.

 

Има интересен въпрос към родителите в заявлението: 

 

„Възпитаник ли сте на ЧОУ „Света София“?“ 

 

Училището е с над 25-годишна история и в него, по моя информация, вече се случва да кандидатстват деца на бивши възпитаници на ЧОУ „Света София“ от първите випуски.

 

Има и въпрос дали семейството има друго дете в училището. В ЧОУ „Света София“ много често има семейства с повече деца, които учат там. Познавам дори няколко с по 4 деца. Винаги всички преминават през изпитна процедура.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".