Рубрики
Начало » Частно образование » Частни училища » Американски колеж » Най-емблематичните чуждестранни учители в Американския колеж

Най-емблематичните чуждестранни учители в Американския колеж

 

acs sgrada oct 2018

 

Наличието на много чуждестранни учители в Американския колеж е една от атрактивните му страни в сравнение с другите езикови гимназии у нас. Голяма част от тях идват за известен период и след това поемат към други държави. Някои са се задържали по-дълго и преподават с години. А трети са се устроили у нас. Всъщност няма значение за колко време са били преподаватели в колежа, важното е каква следа са оставили, за да бъдат запомнени и да се превърнат в емблема за училището.

 

Прочетох статия за Крисчън Йънгс, преподавател по физика и астрономия, и за неговата дама на сърцето – красивата българка Ели. Той е един от най-харизматичните учители в колежа и със сигурност ще се помни дълги години. Така ми хрумна идеята да поместя имената на чуждестранните учители, които са ме впечатлили най-много и които няма да забравя. Някои от тях вече не са в България, но все още си спомням за тях.

 

1. Филип Олтман – преподавател по история 

"На кафе" - Нова телевизия

„На кафе“ – Нова телевизия

 

Чаровният Филип Олтман и красивата му съпруга Ерън Рафърти за мен са семейството – емблема на Американския колеж. И двамата са умни, красиви, всеотдайни, енергични, обичащи се, обожаващи България. И двамата са възпитаници на елитни университети и дадоха много на българските си ученици. У нас се родиха децата им. Заминаха за Бразилия през 2016 г., но все още ги споменаваме с любов.

2. Майкъл Дийгън – преподавател по английски

Майкъл Дийгън  източник: YouTube/Roumy Mihaylova

Майкъл Дийгън
източник: YouTube/Roumy Mihaylova

 

Кой не знае Майкъл Дийгън? За краткия си престой в България, той бързо се превърна в един от любимите и незабравими учители в Американския колеж. Преподаваше английски на 8-класниците и по-специално на 8/7 и 8/8 през 2014/2015 г., но нямаше човек, който да не го познава. Толкова лъчезарен и позитивен рядко се среща изобщо по земята. Усмихнат и винаги с нови щури идеи, които увличат и най-киселите хора. Незабравим!

 

Изгледайте YouTube клипчето с Майкъл Дийгън тук.

 

3. Крисчън Йънгс, преподавател по физика и астрономия

Крисчън Йънгс е преподавател в момента в Американския колеж и един от най-харизматичните учители. Ако следите страницата на колежа във Фейсбук, редовно ще се радвате на неговите чудесни фотографии. Вдъхновението му вероятно идва от прекрасната дама до него – българката Ели, за която се е сгодил скоро.

 

4. Иън Макклинтън – академичен съветник

 

macclinton acs

Иън Макклинтън е ръководител на Офиса на академичните съветници. Той живее отдавна в България и говори чудесен български език. Съветва учениците към кои университети да се насочат и помага на 12-класниците с ценни съвети при кандидатстването. Притежава благ характер, находчивост и има голям опит в комуникацията с чуждестранните университети и с процеса за кандидатстването в тях. Чувала съм отзиви, че ако ако Х елитен университет е на посещение в колежа, това е голяма заслуга на Макклинтън. Той е от емблемите и стожерите на Американския колеж.

 

Чуждестранните преподаватели в Американския колеж се превръщат и в чудесни посланици на България. Преди време попаднах на блога на Том Хюстън, преподавател по биология и химия в колежа от 2013 до 2017 г. В сайта си описва много мило България.

 

Кои са вашите най-любими чуждестранни учители в Американския колеж? Какво си спомняте за тях?

 

Можете да пишете, ако желаете, под поста във Фейсбук тук.

 

 

 

Крисчън Йънгс

 

 

Адам Клемпа и Ерън Рафърти

 

Роуландс и Рафърти

 

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

За България, за българските ученици, за семейството – какво мислят любимите преподаватели от Американския колеж Филип Олтман и Ерън Рафърти

Майкъл Дийгън 2.0

Академичните съветници в Американския колеж

Блогът за пътешествия на Том Хюстън, преподавател в Американския колеж

 

За Данибон

"Данибон" е сайт за знания, свързани с образованието, бизнеса, мениджмънта, комуникациите, възпитанието и хубавия живот. Създаден е през 2010 година от Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на сайта е: "Ценно е да знаеш".