Рубрики
Начало » Частно образование » Частни училища » Американски колеж » Класически концерт в Американския колеж

Класически концерт в Американския колеж

acs concert 280За родителите, които следят новините около Американския колеж, днешният ден ще е особено интересен. По обяд се очакват резултатите от изпита на кандидатстващите 7-класници. В 17 часа обаче има и други интересно събитие – класическият концерт.

Концертът ще бъде в Концертната зала в сграда 5. Билетите за учениците са по 3 лева, а за възрастните – по 5 лева. Това е от събитията, които са отворени и за външни посетители. Планирам да отида, но ще видя как ще ми се развие денят.

А ето и още информация от сайта на Колежа:

Класическият концерт на Американския колеж се организира за седма поредна година. Програмата включва 20 изпълнения – на хора на Колежа, дуети и солови изпълнения. Пианисти, китаристи, цигулари, сопрано и саксофонист ще представят популярни музикални произведения от разнообразни стилове – от Ренесанса до съвременната музика и класическия джаз. Организатор на концерта е Милена Цолова, която е координатор на Инструменталното студио.

Тази година специално участие в концерта ще има гост-музикантът Иво Паунов, който ще импровизира на блок флейта. Иво Паунов е композитор, музикален продуцент, саунд дизайнер, изпълнител на кавал и саксофон. Автор е на музиката към филми с редица международни награди като „Георги и пеперудите” (2003), „Проблемът с комарите и други истории” (2007), „Момчето, което беше цар” (2011).

В подготовката на класическия концерт на Американския колеж са се включили освен учениците от хора и от инструменталното студио на Колежа, но така също и много доброволци от ученици и учители. Дизайнът на плаката е дело на Борис Урумов от Клуба по фотография, а учениците от СИП „Изобразително изкуство“ са изработили рекламните материали за концерта.

източник: сайта на Американския колеж

снимка: Борис Урумов

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.