Рубрики
Начало » Блог » „Дано“ – годишен концерт на 3 и 4 клас от ЧОУ „Света София“

„Дано“ – годишен концерт на 3 и 4 клас от ЧОУ „Света София“

 

koncert sv sofia 2017 13

 

За втора поредна година на 19 май, когато е рожденият ми ден, има и годишен концерт в училището на сина ми. Така празникът ми става още по-приятен. За всяка майка тези концерти са истинско вълнение. Всъщност бях освен в ролята на майка, но и на леля, тъй като това беше концертът не само на малкия ми син Виктор (ученик в 3 „Г“ клас), но и на племенничката ми Ирина (ученичка в 4 „А“ клас).

 

koncert sv sofia 2017 1

 

На 19 май 2017 г. беше годишният концерт на 3-класниците и 4-класниците на ЧОУ „Света София“. Проведе се в зала „Люмиер“ в НДК.

 

koncert sv sofia 2017 2

 

Премина под мотото „Дано“, свързано с известната песен на Богдана Карадочева и по-специално с припева:

 

Дано, дано, дано, дано, дано, дано,
до всяко добро същество застане поне още едно,
тогава, тогава, предвиждам такъв живот,
че само си викам „Дано“.

 

Музикален ръководител на концерта беше Ралица Тасева, преподавател по музика в училището. За хореографията отговаряше – Жени Гордиенко, преподавател по танци в „Света София“. За сценографията – Христина Стоилова. Имаше прекрасни скечове, които бяха дело на децата, изготвени със съдействието на преподавателя по театър Гергана Вътева.

 

Концертът започна с поздрав от директора на училището – Катерина Керкова.

 

koncert sv sofia 2017 3

 

Първото изпълнение беше на песента „Дано“. Следваха много хубави български песни и народни танци в изпълнение на различни класове от двата випуска.

 

koncert sv sofia 2017 4

 

Класът на малкия ми син Виктор изпяха „Без радио не мога“, „Облаче ле бяло“ и „Бре юначе“, Танцът им беше „Елено моме“.

 

koncert sv sofia 2017 5

 

Имаха и невероятна постановка с кукли, в която се включиха всички от 3 „Г“ клас.

 

koncert sv sofia 2017 21

 

Всеки имаше своето местенце в общата реализация и се получи нещо прекрасно.

 

koncert sv sofia 2017 22

 

Момичетата бяха в народни носии, а момчетата трябваше да бъдат в черни дрехи.

 

 

Класът на племенничката ми Ирина изпълниха „Ледено момиче“, „Анке, лъко перо“, „По първи петли“.

 

koncert sv sofia 2017 6

 

Танцът им беше по песента „Ела, моме“. За някои от песните бяха в народни носии.

 

koncert sv sofia 2017 8

 

Много ми беше интересно да видя племенничката ми така облечена.

 

koncert sv sofia 2017 9

 

Други интересни песни от концерта бяха „Хукнали децата“, „Бре воденичарю“, „Все на мен ли“, „Ще бъде детска планета“, „Вода“, „Изгряла е месечинка“.

 

koncert sv sofia 2017 15

 

Танците бяха „Елено моме“, „Шопски танц“, „Тумба-лумба“.

 

koncert sv sofia 2017 10

 

Всъщност за всяка песен имаше танц. Танцуваха момичетата от различните класове на двата випуска. След 1 клас в училището уроци по танци имат само момичетата. Това, което показват на сцената всяка година, е удивително. Имаха отново много сложни народни танци и се справиха чудесно. Преди това през деня са имали две репетиции, цял ден са били в носии и от 17 ч. им беше представлението. Изобщо не им личеше да са изморени. Всички танцуваха от сърце.

 

koncert sv sofia 2017 15

 

Изпълненията на песните също бяха много хубави. Децата имат прекрасни гласове, а няколко показаха истински певчески талант. Човек в един момент забравя, че това са хлапета само на по около 9-10 години, и се чувства все едно е на истински концерт. Като се добави и фактът, че училището им не е с такава насока, и славата му е свързана с „яко учене и успехи“, тази роля на сцената на учениците наистина буди възхищение. Отново видях дечица, за които често пиша около математическите състезания. Сега се справяха чудесно с пеенето и със скечовете.

 

koncert sv sofia 2017 16

 

Скечовете бяха много забавни. По традиция те се измислят от децата и преподавателката по театър им помага за реализацията. Цялата зала се смяхме и се забавлявахме.

 

koncert sv sofia 2017 20

 

Бела от 3 „А“ показа невероятен талант, а така също и много други ученици, които даваха всичко от себе си, за да развълнуват публиката.

 

koncert sv sofia 2017 11

 

Концертът беше закрит с песента на 3 „В“ и 3 „Г“ клас – „Бре юначе“. След това по традиция децата подариха цветя на присъстващите учители.

 

А аз, като рожденичка, получих толкова много поздравления и пожелания. Беше ми мило да общувам с тези прекрасни семейства, преподаватели и дечица. Идваха и дечица да ме поздравят, защото бяха научили, че и аз имам празник. За сетен път останах много развълнувана от този наш училищен празник. Като добавя времето, в което и големият ми син беше ученик в „Света София“ (сега в 10 клас в Американския колеж), тези прекрасни преживявания продължават вече 11 години.

За Данибон

"Данибон" е сайт за знания, свързани с образованието, бизнеса, мениджмънта, комуникациите, възпитанието и хубавия живот. Създаден е през 2010 година от Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на сайта е: "Ценно е да знаеш".