Рубрики
Начало » Частно образование » Частни училища » Американски колеж » Как да се учи успешно за изпити – съвети от декана на Американския колеж

Как да се учи успешно за изпити – съвети от декана на Американския колеж

 

Там Смит Декан на учениците в Американския колеж източник: http://acs.bg/

Там Смит
Декан на учениците в Американския колеж
източник: http://acs.bg/

 

Съвети на Там Смит, декан на учениците в Американския колеж:

1. Учете здраво, но не по-дълго от два часа наведнъж, след което преговорете обхванатия материал. Продължителните периоди на учене невинаги са добро решение. По-добри резултати се постигат именно с кратко четене, последвано от преговор на запомненото.

2. Спете достатъчно. Не оставайте до късно през нощта, за да учите, защото на другия ден ще сте твърде изморени да обмислите новонаученото, a е вероятно и паметта да ви изневери.

3. Закусвайте обилно всяка сутрин, за да подхранвате подобаващо мозъчните си клетки.

4. Преглеждайте предишни бележки, диаграми, карти и таблици. Концентрирайте се върху най-важното, например заглавията и изводите. Прегледайте кратките си бележки с най-важното непосредствено преди изпита.

 

Деканът на учениците в Американския колеж Там Смит е магистър по педагогика от Щатския университет в Северна Каролина. Бакалавърската му степен е по специалност „Здраве и физическо възпитание“. В Американския колеж е от лятото на 2015 година.

 

източник: Фейсбук на Американския колеж

 

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".