Рубрики
Начало » Частно образование » Частни училища » Американски колеж » Съвети от Декана на Американския колеж как да се учи успешно за изпити

Съвети от Декана на Американския колеж как да се учи успешно за изпити

 

info sresta american college 2013 17

 

В първия ден на седмицата на файнълите (срочните изпити) от Американския колеж споделиха във Фейсбук ценни съвети от Декана на училището как учениците успешно да се подготвят за изпити.

 

Съвети на Там Смит, Декан на учениците в Американския колеж:

 

Там Смит Декан на учениците в Американския колеж източник: http://acs.bg/

Там Смит
Декан на учениците в Американския колеж
източник: http://acs.bg/

 

1. Учете здраво, но не по-дълго от два часа наведнъж, след което преговорете обхванатия материал. Продължителните периоди на учене невинаги са добро решение. По-добри резултати се постигат именно с кратко четене, последвано от преговор на запомненото.

2. Спете достатъчно. Не оставайте до късно през нощта, за да учите, защото на другия ден ще сте твърде изморени да обмислите новонаученото, a е вероятно и паметта да ви изневери.

3. Закусвайте обилно всяка сутрин, за да подхранвате подобаващо мозъчните си клетки.

4. Преглеждайте предишни бележки, диаграми, карти и таблици. Концентрирайте се върху най-важното, например заглавията и изводите. Прегледайте кратките си бележки с най-важното непосредствено преди изпита.

 

Деканът на учениците в Американския колеж Там Смит е магистър по педагогика от Щатския университет в Северна Каролина. Бакалавърската му степен е по специалност „Здраве и физическо възпитание“. В Американския колеж е от лятото на 2015 година.

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.