Рубрики
Начало » Частно образование » Частни училища » Американски колеж » Ден за чистене из София в Американския колеж

Ден за чистене из София в Американския колеж

 

12190594_10153299726174426_1953376147_o

 

Днес в Американския колеж ще чистят из София. Имат „block day“.

Аз си помислих, че сигурно ще е някаква „далаверка“ за учениците този ден с чистенето – т.е. могат да изпуснат ученето.

Тц!

Първо учат, правят си няколко теста и после отиват да чистят и да полагат обществено полезен труд. А след това се прибират вкъщи и пак учат, но за утре.

Все повече се замислям колко сме изнежили в последните години учениците в българските училища. Учителите се притесняват от реакцията на родители и ученици и не смеят да предприемат нещо, за да не ги обвинят, че не са с модерни разбирания, а действат като в соц-а.

А виждам, че американците* смело си действат по утвърдената схема:

Учене, дисциплина, труд и пак учене и т.н.

 

 

Точно преди дни прочетох една интересна статия – тип оплакване от университетите. За тях по-големият проблем от родителите хеликоптери са днешните изнежени и разглезени деца, които за нищо не могат да се грижат. Бивш декан на престижен университет пита дали никой не вижда какво се случва с това поколение млади хора.

 

Благодаря за изпратената снимка на д-р Борислава Кирилова, преподавател по математика и на ръководител на Блок Tangra в Американския колеж в София!

 

 

(* имам предвид АК)

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.