Рубрики
Начало » Частно образование » Частни училища » Американски колеж » Днес е изпитът за Американския колеж в София (2013)

Днес е изпитът за Американския колеж в София (2013)

american college of sofia rozi

Американски колеж в София

В момента тече изпитът за Американския колеж в София. 399 кандидата се регистрираха за него. От тях 206 момичета и 193 момчета.

Изпитът е от 5 части. Всяка носи по 20%.

Кандидатите трябваше да бъдат на входовете на Американския колеж в 8,30 часа. От училището обясниха, че изпитът ще започне към 10 часа.

Изпитът включва писане на есе и тест от 4 части – три математико-логически задачи и една „четене с разбиране“. Провежда се на български език. Тестовата част носи 80% от крайната оценка, а есето – останалите 20%.

Кандидатите разполагат с 30 минути за написване на съчинението и по 25 минути за всеки от разделите на теста.

И нещо, което запомних от Информационната среща на Американския колеж – думите са на Мария Ангелова, заместник-директор на училището:

„Важно! Да не абсолютизираме изпита – той не е мерило за нещо, просто в момента сте се справили така, а утре може да дадете други резултати. Това не означава нито, че сте върхът, нито че нищо не знаете.“

Успех на кандидатите!

Подробности за този вид изпит и за цялата кампания по кандидатстването, четете в Danybon.

източник: http://www.acs.bg

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.