Рубрики
Начало » Частно образование » Частни училища » Американски колеж » Кога ще са Дните на отворените врати в Американския колеж? (2015/6)

Кога ще са Дните на отворените врати в Американския колеж? (2015/6)

 

info sresta american college 2013 9

 

Американският колеж стартира информационната си кампания за прием на ученици в 8 клас. Насочена е към сегашните 7-класници и техните родители.

Изпитът ще бъде на 20 март 2016 г.

Преди това ще има няколко Дни на отворените врати и информационни срещи. Първият Ден на отворените врати ще бъде на 24 октомври 2015 г., събота.

 

info sresta american college 2013 1

 

 

Ако се интересувате от Американския колеж или с нещо ви е привлякъл вниманието, препоръчвам ви да посетите тези Дни на отворените врати. За мен бяха много полезни.

По време на Дните на отворените врати първо ученици развеждат родители и кандидати из Колежа.

 

info sresta american college 2013 11

 

Показват им зали, кабинети, учебни стаи, дори и общежитието. Споделят своя опит в училището. Можете да им задавате всякакви въпроси. Научих много любопитни неща от нашите гидове.

 

info sresta american college 2013 21

 

Малко след разходката из Колежа започва информационната среща, на която обикновено се изказва Президентът на Колежа, заместник-директорката Мария Ангелова, настоящ учител и бивш възпитаник на училището.

 

info sresta 25

 

Винаги посочвам, че презентацията на Мария Ангелова за тези кандидати, които присъстват, е направо наполовин взет изпит. Препоръчвам ви да си водите бележки, а учениците да слушат много внимателно.

В презентацията на Мария Ангелова има много ценни съвети и стратегии как да се подходи при писането на есе и решаването на теста.

Мария Ангелова обяснява подробно какви есета са се паднали през последните години, дали кандидатите са разбрали темата, как са се справили. Споделя личен опит, който е ползвала при подготовката на дъщеря си.

 

Личен опит:

 

Реших да следваме у нас същата схема. Спазих всички препоръки – намерих цитати, интересни картинки, книги. Започнах да подготвям сина ми за изпита. Темите, които съм му давала, съм слагала в рубриката „Есета“.  Картинките съм помествала във Фейсбук страницата Данибон. Някои от цитатите са тук, а вече добавям мъдри мисли и тук, макар че вече не ми трябват за писане на есета. Все пак това са само идеи. В Интернет и в различни книги има най-различни, които можете и сами да си подберете.

Засичах му около 15-20 минути за писане, както беше препоръката.

Определено се изисква обаче голямо постоянство (и здрави нерви за родителя).

Но трябва да уточня, че все пак в нашето училище също са учили как се пишат есета, писали са есета и по български, и по английски. Аз само продължих с тренировките. Отделно съм завършила близка специалност, пиша ежедневно и не ми беше трудно да разбера какво се изисква. Не мога да преценя как би било при човек с друга професия.

При нас схемата се оказа успешна.

 

Мария Ангелова се спира подробно и на всеки раздел от теста. Разделите са четири – четене с разбиране, логика, две части математика.

В последните две години се дават на родителите и учениците в залата листове с откъс от теста от предишната година. Обикновено реакцията на учениците е, че много от въпросите са лесни. Може би е така, защото ги гледат в спокойна обстановка, но на самия изпит са под напрежение, има много-много задачи и то за много кратко време.

За мен беше много ценно всяко изречение от изказването на Мария Ангелова. Винаги препоръчвам тези информационни срещи на приятели, които се интересуват от училището.

Аз съм ходила два пъти на тези събития преди изпита на сина ми. Можете да видите разказите в рубриката за Американския колеж. Описала съм всичките си впечатления подробно.

 

info sresta american college 2013 17

 

Първият път ходих, когато синът ми беше в 6 клас. Исках да се ориентирам по-добре за училището и как трябва да се подготвя за изпита.

 

info sresta american college 2013 16

 

Вторият път бяхме цялото семейство. Синът ми беше вече в 7 клас. Избрахме първата определена дата за Ден на отворените врати. Почти целият ни клас от ЧОУ „Света София“ беше там. А вече са и ученици на Колежа.

 

info sresta american college Niki i priateli 2013

 

Беше октомври. Времето беше чудесно и можеше да се усети цялата атмосфера на парка и на училището в най-хубава светлина.

 

info sresta american college 2013 19

 

Зимата е по-студено, по-мрачно и човек не може да се наслади на обстановката в училището. Но реално по-ценна е самата информация, която се получава на информационните срещи. Така че не е толкова важно да се избере посещение в по-слънчевите месеци. Но ако имате възможност, изберете първата дата. Наистина през октомври е много красиво в парка на Колежа. А и ще имате повече време за подготовка за изпита след като научите какво се очаква от детето.

(Дано на 24 октомври да не вали, за да се насладите на красивия парк в Колежа!)

 

info sresta american college 2013 13

 

Ще има пет Дни на отворените врати по време на информационната кампания на Американския колеж. Те са през октомври, ноември, декември и два пъти през януари.

ДНИ НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ ЗА КАНДИДАТИТЕ И ТЕХНИТЕ РОДИТЕЛИ:

24 октомври 2015 г., събота, 11:30 ч.
17 ноември 2015 г., вторник, 16:00 ч.
12 декември 2015 г., събота, 11:30 ч.
9 януари 2016 г., събота, 11:30 ч.
13 януари 2016 г., сряда, 16:00 ч.

american college tabela

Програма за 24 октомври, 12 декември и 9 януари:

11:30 – 12:30   Обиколка на Колежа
12:30 – 13:00   Чай-пауза – Сграда 5, ет. 2, Концертна зала
13:00 – 14:45   Информационна среща за формáта на приемния изпит – Сграда 5, ет. 2, Концертна зала

Програма за 17 ноември и 13 януари:

16:00 – 16:45   Обиколка на Колежа
16:45 – 17:00   Чай-пауза – Сграда 5, ет. 2, Концертна зала
17:00 – 18:45   Информационна среща за формáта на приемния изпит – Сграда 5, ет. 2, Концертна зала

info sresta american college 2013 10

Американският колеж организира и информационни срещи в страна. Тази година ще бъдат в Плевен, Пловдив, Русе и Варна.

ДАТИ ЗА ИНФОРМАЦИОННИТЕ СРЕЩИ В СТРАНАТА:

ПЛЕВЕН
29 октомври, 18:00 ч.
СОУ „Иван Вазов”

ПЛОВДИВ
5 ноември, 18:00 ч.
ОУ „Васил Петлешков”

РУСЕ

12 ноември, 18:00 ч.
ОУ „Любен Каравелов”

ВАРНА
12 ноември, 18:00 ч.
VII СОУ „Найден Геров”

източник: сайт на Американския колеж

 

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.