Рубрики
Начало » Частно образование » Частни училища » Американски колеж » Дни на отворените врати в Американския колеж (2013)

Дни на отворените врати в Американския колеж (2013)

american college of sofia rozi

Американски колеж в София

Във вторник и в събота тази седмица ще има Дни на отворените врати в Американския колеж. За вторник обиколката започва от 16 часа, а в събота – от 11 часа, пише на сайта на училището.

През уикенда приятели ми напомниха за тази инициатива на Колежа. Тази сутрин се обадих на посочените телефони, защото мислех, че има записване. Много е приятно да попаднеш на свеж и приятен глас рано сутрин в понеделник. Мило ми обясниха цялата процедура. Не е необходимо предварително записване. Трябва обаче да сме точно за посочения час, защото се издават пропуски. Хубаво е да сме с детето си, за да разгледа и то училището и да чуе съветите.

На сайта на Колежа, можете да видите програмата за утре и в събота, но я публикувам и тук:

15 януари 2013 г., вторник, 16:00 ч.
19 януари 2013 г., събота, 11:30 ч.

Програма за 15 януари:

16:00 – 16:30   Обиколка на Колежа. Обиколката започва от фоайето на Острандър Хол
16:30 – 16:45   Чай-пауза  – Сграда 5, ет. 2, Концертна зала
16:45 – 18:30   Информационна среща за формáта на приемния изпит – Сграда 5, ет. 2, Концертна зала

Програма за 19 януари:

11:30 – 12:30   Обиколка на Колежа. Обиколката започва от фоайето на Острандър Хол
12:30 – 13:00   Чай-пауза  – Сграда 5, ет. 2, Концертна зала
13:00 – 14:30   Информационна среща за формáта на приемния изпит – Сграда 5, ет. 2, Концертна зала

От приятели, които са ходили на предишните срещи тази учебна година, разбрах, че е било много интересно и зареждащо.

Утре в Колежа има интересно събитие – Празника на природните науки (за съжаление май е малко по-рано като час – 12:30 ч. – 15:15 ч., иначе би било чудесно да се види и от посетителите на Отворените врати). Близо 60 проекта – модели и експерименти, ще бъдат представени във фоайето на Острандър Хол и в Спортната зала на Колежа.

Аз лично планирам утре да посетя Колежа, а ако не успея – има вариант и в събота. Определено ми е любопитно да разгледам училището. Преди години съм ходила да правя там репортажи и бях много впечатлена. Първият път вероятно е било през 1997-8 година, когато започнах като репортер в „По света и у нас“. Правих репортаж за срещата на колежаните с представителите на различни университети и тогава си дадох сметка какъв шанс е това за едно дете. Бях завършила през 1994 година Английска гимназия и си спомням колко трудно събираха информация съученици, които искаха да учат в чужбина. А в Колежа видях на място представители на много престижни висши училища, които даваха съвети за кандидатстването и за стипендиите. По-късно си спомням, че отново ходих да правя репортаж от Колежа. Вече е било може би към 2004 година. Снимах библиотеката и ми показаха много стари книги на няколко века. Запомнила съм всички тези моменти, а колко години са минали и не са един-два репортажите, които съм правила като журналист. Третият път, когато останах с отлични впечатления от училището, беше след един пролетен лагер на големия ми син. Беше второкласник. Само за няколко дни, които изкара там, беше като омагьосан. Спомням си, че доста дълго пази и един оригами, които бяха правили с учителка-японка.

Дано да успея да отида утре (но и догодина има време)! И се надявам да си остана все така с много положителни чувства към училището.

източник: http://www.acs.bg/

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.