Рубрики
Начало » Частно образование » Частни училища » Американски колеж » Каква снимка и какви документи са необходими за регистрацията за изпита в Американския колеж (2014)?

Каква снимка и какви документи са необходими за регистрацията за изпита в Американския колеж (2014)?

 

american college vunshna

 

От средата на следващата седмица започва регистрацията за изпита в Американския колеж. Първата дата е 12 февруари, а последната е 21 февруари. При регистрацията най-важните документи са бележникът и снимката. Не може да запишете за изпит кандидат-колежанина без да се представите оригинален ученически бележник. Регистрацията може да се извърши от родител, настойник или упълномощено от кандидата лице. Такса за изпита е 60 лева.

Обновявам статията с още важна информация (7.2.2014)

Вчера получих запитвания от родители, свързани с регистрацията за изпита в Американския колеж. Снощи отправих въпросите към училището и тази сутрин получих отговорите.

1. Възможно ли е някоя от оценките по математика или български да бъде под 5?

Отговорът от Американския колеж:

Оценките по български и математика не са балообразуващи и не се гледат! Няма значение какви са те, стига средната оценка от срочните оценки да е поне 5,00.“

2. Кои оценки влизат в изчисляването на средния успех?

Отговорът от Американския колеж:

„В изчисляването на средния успех влизат всички оценки от задължителната подготовка плюс оценките от ЗИП. Искаме ксерокопие на тази страница – със срочните оценки за ЗП и ЗИП (две странички от бележника). Оценки от СИП (които в бележника се вписват на друга страница) не се взимат предвид.“

3. Към кого можем да се обръщаме за въпроси как да се изчисли успехът и какво да се подготви като ксерокопия?

Отговорът от Американския колеж:

„Всички, които имат въпроси какво да се снима и кои оценки да се включат в обобщението, моля, нека да се обадят в Колежа на 02/434 10 08, 434 10 10 и 434 10 11 и колегата от рецепцията ще ги свърже с „Учебен отдел“. Ще бъде отговорено на всеки обадил се как да си изчисли успеха и какво да подготви за записването.“

Благодаря на Наталия Манолова от Американския колеж за информацията, бързата реакция, съдействието и за предоставените отговори!

Какви документи са необходими за регистрацията? (Американски колеж)

– Оригинален ученически бележник, удостоверяващ че ученикът е в седми клас и има успех най-малко 5.00 от първия учебен срок;

– Обикновено ксерокопие на първата страница на ученическия бележник с данните за ученика и училището;

– Обикновено ксерокопие на страницата в ученическия бележник с оценките от първия учебен срок;

– Трите имена и ЕГН на кандидата, адрес и телeфон за контакт;

– Актуална снимка на кандидата.

Днес отправих запитване до Колежа каква снимка е необходима – паспортна или по-голяма.

„Снимката, която е необходима за регистрация, е паспортен формат. По-голяма не би вършила работа“, съобщиха за Danybon от Американския колеж.

Дати и часове за регистрация:

12, 13, 14, 19, 20 и 21 февруари 2014 г.                       14:30 – 17:00 ч.
15 февруари 2014 г. (събота)                                       9:30 – 16:00 ч.

Още информация можете да намерите на сайта на Американския колеж.

Успех на всички кандидати!

източник: Американски колеж

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.