Рубрики
Начало » Частно образование » Частни училища » Американски колеж » Днес е ден за избор на елективи в Американския колеж (2016)

Днес е ден за избор на елективи в Американския колеж (2016)

 

acs-2016-electives

 

Днес в Американския колеж е ден за избор на елективи. Това са свободно избираемите предмети. Преди да се пристъпи към този избор, в училището учителите запознаваха учениците с различните възможности. Получава се като миниизложение. Учителите, които предлагат обучение по свободно избираеми предмети, разполагат свои щандове и покрай тях минават учениците, които разпитват какво ще се изучава.

По спомен от общите родителски срещи от миналите години, елективите са задължителни за всички ученици от 10 клас нагоре. Но право да си изберат имат и 9-класниците.

Родителите получихме от училището пълен списък с възможностите, които са около 40.

Сред СИП-овете има възможност да се изберат часове за напреднали по математика, компютърни науки, създаване на интерактивни уебстраници, въведение в правото, подготовка за матури, креативно писане, подготовка за SAT, немски, танци, арт, музика спорт и много други. Има дори и пеене на рок песни от 60-те години.

С приятели, родители от Колежа, си говорихме какво бихме избрали ние, ако бяхме колежани. Ето моя избор, който няма нищо общо с  този на сина ми. Харесах няколко предложения, които са по-скоро насочени към разширяване на общата култура: „Listen to Great Books“, „Music Theory and Ear Training for Beginners“, арт. А можеше и да се насоча към по-практичните часове, които да ми помогнат за кандидатстване в университета. Има много добри предложения и за всякакви вкусове и интереси.

Освен елективи, учениците в Колежа избират и клубове, което ще стане съвсем скоро. Техният брой е още по-голям. Преди време ги бях броила. Тогава бяха над 60, но се създаваха и още, и още. Обикновено са за ученици от 9 до 12 клас, но и 8-класниците могат да ги посещават.

 

снимка: АК

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".