Рубрики
Начало » Частно образование » Частни училища » Американски колеж » Фестивал на изкуствата в Американския колеж (2015)

Фестивал на изкуствата в Американския колеж (2015)

 

acs alley

 

Това е най-любимото ми събитие в Американския колеж. Очаквам го с нетърпение. Тази година е на 6 юни, събота, от 10,30 ч. до 15,30 ч. Горещо го препоръчвам. Обикновено, когато някой ме пита на кое събитие в Американския колеж да отиде или кога да разгледа училището, винаги първо препоръчвам точно Фестивала на изкуствата. Наистина са го направили като празник.

Американският колеж отваря врати и не само можете да се поразходите из парка на училището, но има и много забавления за малки и за големи. Винаги отиваме уж за малко, а оставаме почти до края.

Ще можете да се включите в различни спортни надпревари, да научите нещо ново от някой клуб към Колежа. Има изложби, мюзикъл, театрално представление, музикални изпълнения и танци. За малките има конна езда и батут.

 

viki i ineto na kone v acs viki na kon v acs

ineto na batut

viki i ineto shah acs

viki i ineto na pejka v acs viki i ineto bjagat iz acs

 

Има доста вкусотии за хапване. Препоръчвам ви да потърсите къде готвят американските преподаватели. Правят страхотни бургери. Много, много вкусни. Обикновено са до сградата на 8-класниците и опашката там е най-голяма. Има и хапване и на други места. И родители, и ученици предлагат домашно приготвени храни и сладки. Можете да се огледате и къде е щандът на Родителско-учителската асоциация. Там често има вкусотии от чуждестранни кухни. До основната сграда на училището пък се продава също храна, която е подходяща за обяд. Определено можете да си спретнете чуден пикник някъде из парка на Колежа. Има масички, столчета, беседки. Обикновено времето е винаги прекрасно и човек се наслаждава на зеленината и цъфналите рози. Единствено не съм откривала досега къде се продава кафе, но може и да няма. Определено след толкова релакс, въздух, слънце, природа, човек има нужда от нещо ободряващо, за да намери сили и да се позавърне в действителността. А, да, хубавото за непушачите е, че в района на Колежа не се пуши.

 

acs rozi alea

acs rozi osnovna sgrada

acs park dafina

acs simvol

acs park styklena figura

acs beseda

nadpisi v acs s jelania

nadpis v acs za brat

alea acs s baloni

 

За всички забавления е необходимо първо да си купите купони. Всяко от тях, а така също и похапването, струва определена брой купони. Има табелки и можете да се ориентирате кое колко струва. Така че давате пари само на определен щанд и след това боравите само с тези купони. Обикновено купувам на децата определен брой купони и те си харесват различни забавления или храни.

Другото, което е интересно – на Фестивала на изкуствата има лотария. Чувала съм, че наградите са хубави, но все сме си тръгвали точно, когато почва. Но пък винаги вземали билети за участие в лотарията, за да подкрепим каузата. Мисля, че бяха по 1 лев всеки. С разпространението им са ангажирани 8-класници. Така че ако видите познат 8-класник, питайте го за лотарийни билети. Ще има и щандове, където се продават.

С парите, събрани по време на Фестивала на изкуствата, се финансира след това Програмата по изкуства към Колежа. Така че вложените пари отиват пак за децата и техни инициативи и обучение.

 

acs festival hora

 

Снимките ми от Фестивала на изкуствата през 2013 г., а тук – от 2014 г.

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.