Рубрики
Начало » Частно образование » Частни училища » Американски колеж » Международен ученически форум на науките FISSION

Международен ученически форум на науките FISSION

FISSION е състезание между оригинални проекти в областта на природните науки.  

 

източник: https://www.facebook.com/fission2016/

източник: https://www.facebook.com/fission2016/

 

На 11, 12 и 13 март 2016 година в София ще се проведе Първият международен ученически форум на науките FISSION (Fair of International Student Science for Implementable Original Notions). Научният форум се организира от ученици на Американския колеж.

 

Проекти

 

Проектите са разделени в пет категории:

 

- Биомедицина

- Екология и опазване на околната среда

- Физични науки и инженерство

- Компютърни науки и математика

- Психология

източник: https://www.facebook.com/fission2016/

източник: https://www.facebook.com/fission2016/

Всеки проект от всяка категория може да спада към един от три типа:

 

– Експеримент

- Действащ модел

- ОМОД (Оригинален Макет, Обяснение или Демонстрация).

 

Проектите ще бъдат представени на английски език на форума на 12 март 2016 г.

Оценяване

 

Проектите ще бъдат оценявани както за чисто научната страна на работата на участниците (уместност и задълбоченост на проучването), така и за техническите детайли по изработване и представяне на проекта (отговаряне на изискванията на типа проект, качество на презентацията) и разбира се, неговата приложимост и оригиналност.

 

Всеки проект включва до двама ученици в гимназиален етап и един учител, който да изпълнява ролята на научен ръководител.

 

Журито ще избере най-добър проект във всяка категория, като победителите ще бъдат наградени на официална церемония от 19:00 часа в Концертната зала на Американския колеж.

 

източник: https://www.facebook.com/fission2016/

източник: https://www.facebook.com/fission2016/

Лекции

 

След представянето на ученически проекти пред посетителите на форума (12:30-14:00) участниците, техните ръководители и гостите на FISSION ще могат да посетят разнообразни лекции и семинари, свързани с науката и нейните приложения.  Сред говорителите ще бъдат специалисти, предприемачи и представители на престижни български и чуждестранни университети като Harvard University, University of Cambridge, Princeton University, University of Oxford и други.

 

Допълнителна информация можете да намерите на сайта http://fission.acs.bg/fission/ и на Фейсбук https://www.facebook.com/fission2016/.

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.