Рубрики
Начало » Частно образование » Частни училища » Американски колеж » Вълшебната гледка от библиотеката на Американския колеж

Вълшебната гледка от библиотеката на Американския колеж

 

acs biblioteka gledka fontan 7

 

Новата библиотека на Американския колеж е невероятна, а гледката към парка и фонтана е нещо незабравимо. В събота посетих библиотеката. Всичко е много хубаво, но като погледнах към зеленината, ми се прииска да съм колежанка, да чета на някое от диваните и да гледам към фонтана.

 

acs biblioteka gledka fontan 8

 

Библиотекарката разказа много интересна история. Някога от фонтана се прекарвала мисловна линия, която разделяла колежа на мъжка и женска част. Тази мисловна линия минавала през библиотеката и през трапезарията.

 

acs biblioteka gledka fontan 5

 

Сега няма разделение на мъжка и женска част, но училището е с толкова богата история и много символи и винаги има какво ново да се научи.

 

acs biblioteka gledka fontan 4

 

Дамата ми показа и още нещо изключително изящно.

 

acs biblioteka gledka fontan 1

 

Обърна ми внимание на чудесните полилеи, които светеха като слънцa на небесния фон.

 

acs biblioteka gledka fontan 2

 

Светлината им се отразяваше в стъклената фасада и изглеждаха като пухкави облачета.

 

acs biblioteka gledka fontan 3

 

 

Тази гледка е вече от любимите ми в колежа. Ако някой път посещавате училището, препоръчвам ви да надникнете в библиотеката и поне за миг да й се насладите.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".