Рубрики
Начало » Частно образование » Частни училища » Американски колеж » Голф в Американския колеж в София

Голф в Американския колеж в София

 

golf acs

 

В Американския колеж в София вече имат голф в часовете си по спорт. За това беше съобщено официално на сайта на училището. Информация беше поместена и на Фейсбук страницата на Колежа. Инициатор на проекта е бившата възпитаничка на училището Владислава Паскова.

От 1 октомври часовете по спорт на Американския колеж включват и занимания по голф, пише в официалната информация. В програмата на учениците от 9-ти до 12-ти клас са включени по шест учебни часа голф, в които децата ще имат възможност да усвоят основите на този спорт. Миналата година всички преподаватели от Катедрата по спорт минаха специален курс на обучение за инструктори.

А ето и информацията от миналата година от сайта на Колежа, където има подробности за проекта:

„През пролетта на 2012 г. преподавателите по спорт към Колежа направиха първите си стъпки в голфа.

Заниманията по голф за колегите ни са изцяло инициирани, организирани и координирани от единадесетокласничката Владислава Паскова – самата тя от години се занимава с този спорт. Преди повече от година Владислава е разговаряла с Президента на Колежа, д-р Джонсън, като е предложила да включим уроци по голф към спортната ни програма. Като първа стъпка Владислава осигури безплатни уроци с професионални инструктори за преподавателите ни по спорт, за да придобият умения за преподаване на спорта на нашите ученици. За учебната 2012-2013 година вече е планирано да се закупи необходимото основно оборудване и часовете по спорт да включват и занимания по голф.

Както д-р Джонсън сподели: „Владислава показа отлични организационни умения – ако не беше така активно ангажирана с проекта, той просто нямаше да се реализира. Смятам, че заниманията по голф ще са важно допълнение към спортната ни програма, тъй като спортът става все по-популярен. В Колежа се стремим да изграждаме всестранно развити личности и вярвам, че умението да играят голф ще е само от полза за бъдещото професионално развитие на възпитаниците ни”.

Проектът на възпитаничката на Колежа вече е факт. От Българската асоциация по голф са дарили голяма част от екипировката за часовете в Колежа, а нейни представители са се включили в първите часове по голф, за да помогнат на учениците в началните им стъпки в голфа.

източник и снимка: сайта и Фейсбук страницата на Американския колеж

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.