Рубрики
Начало » Частно образование » Частни училища » Американски колеж » За какво питаме Google относно ЧОУ „Света София“, Американския колеж и други частни училища?

За какво питаме Google относно ЧОУ „Света София“, Американския колеж и други частни училища?

sveta sofia dveta sgradi

Точно реших да започна да пиша тази тема, погледнах си анализите и видях, че някой е написал в Гугъл „увекинд мнения“ и е попаднал на Danybon. Личи си вече, че е започнал или скоро започва подборът на ученици за следващата година в частните училища.

И през тази седмица най-много питания (в Гугъл, които са попаднали в Danybon) имаше за Американския колеж и за ЧОУ „Света София“. В „Света София“ текат изпитите за предучилищна възраст, а в Американския колеж започнаха регистрациите за изпита.

Ето какво ми прави впечатление за търсенията за двете училища:

За „Света София“ обикновено са кратки. Например, „чоу света софия такси“. Това беше най-често срещаното запитване. Днес мярнах, че някой се интересува и от по-различен въпрос „чоу света софия краен срок за записване“. Имаше и по-чудати като „колеж чоу света софия“.

При Американския колеж запитванията са по-обширни, дълги и по различни теми. Например, имаше въпрос „как да стигна с обществен транспорт до американския колеж“ – това беше в деня за регистрация. Имаше въпроси за различни дати – за регистрация, за изпит. Често се виждат търсения за есета или въпроси от Американския колеж, а така също се издирва информация за пробни изпити. Имаше въпрос „Американски колеж в Пловди“ (но имаше и запитване „СМГ Пловдив“). Хареса ми едно по-различно събиране на информация. Някой беше изписал „един ден в американския колеж“. Отново имаше питания за „американски колеж от 5 клас).

Тази седмица имаше доста търсения за Американо-английската академия.

Забелязах също така, че се засилих търсенията за ЧОУ „Св. Климент Охридски“ и ЧОУ „Петър Берон“. Интересно е, че понамаляха въпросите за „Българско школо“. За ПЧМГ и „Питагор“ бяха долу-горе с подобна честота. Засичам и нарастване на интереса към ЧСОУ „Свети Георги“ през тази седмица.

Интересно е, че понамаляха въпросите за „Българско школо“. От септември след пускането на новата сграда за това училище се търсеше изключително много информация. Анализът ми за януари показваше същото. Вероятно е временно. Доскоро бяха в топ 3 за търсене в Гугъл и попаднали при мен. Обикновено винаги има връзка между дати за прием и честота на търсенията и вероятно и в този случай е така. Изключително ми е интересно това училище през тази година, защото интересът към него рязко скочи с пускането на новата сграда.

Има и много търсения за частни детски градини тази седмица – за ЧДГ „Слънчогледи“, за „Патета“, „Вълшебен свят“, „Мила“ и „Кристофър Робин“.

Пак да ви обърна внимание, че това са търсения в Гугъл, които са попаднали в Danybon.

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.