Рубрики
Начало » Частно образование » Частни училища » Американски колеж » „Училищен мюзикъл“ – на сцена!“ в Американския колеж

„Училищен мюзикъл“ – на сцена!“ в Американския колеж

ak musicЗнаете – напоследък станах голям фен и редовен посетител на събитията в Американския колеж, които са отворени и за външни гости. Всъщност това е една много добра инициатива и е хубаво да бъде възприета и от други частни училища. Едно е да отидеш и да огледаш училището, друго е да видиш нещо от самия живот и подготовка в него.

Вече ходих на две мероприятия в Колежа – на театралното представление и на класическия концерт. Много ми харесаха. Вторият път дори започнаха да разпознавам лица, които съм мяркала на първото събитие. Започнах да се ориентирам кои са учениците от драм-състава, кои са музикантите.

Казвам, че е добра тази идея да се допускат външни хора и да се канят кандидат-родители и кандидат-ученици, защото можеш да усетиш и духа в това училище. Дори да изключим артистите на сцената, интересна е и публиката, и учителите, и ръководството. Прави ми впечатление, например, че президентът винаги идва много усмихнат със съпругата си. Сяда сред публиката. Никой не се суети да му пази място или да го омайва. Той си е един от всичките. Сяда някъде в среда на средните редички и оттам гледа представлението. Важни са участниците. Иначе нали знаете – свикнали сме, че важните персони трябва да са или отделени от публиката, или да седнат на първия ред, или пък поне някой да им пази усилено място. Тук не забелязах такова нещо. Та човек долавя и подобни детайли по време на мероприятията в Колежа.

Утре, в петък и в събота има отново събитие в училището. Имам огромната амбиция утре да успеем да отидем, защото в петък и събота ни е невъзможно – по-скоро големият ми син заминава за националния кръг на олимпиадата по информатика в Разград и по тази причина изключихме тези варианти. Дано утре да успеем, че се получава да бъда вечерта едновременно на две приятни мероприятия. Ще видим как ще наглася собствената си програма, но ми се иска да не изпускаме и представлението в Американския колеж.

И така.

Какво ни очаква тази седмица в Американския колеж?

Накратко – „Училищен мюзикъл“ – на сцена!“.

Или мюзикъл, основаващ се на хитовия филм на Disney „Училищен мюзикъл”.

Представленията са на 24, 26 и 27 април от 19 часа в аудитория „Уитакър”.

Блети за възрасни са 6 лева, а за ученици – 3 лева.

Музикален директор е Евгени Господинов, вокален педагог – Милена Цолова, сценичен консултант – Ейми Хард, хореограф – Станислав Димитров-Стенли, а режисьор – Борис Панкин.

От Американския колеж се похвалиха и с нов успех.

На 21 април групата за английска драма и мюзикъл участва в националния кръг на Състезанието за ученически театрални представления на английски език, където спечели две награди:

за „Най-добър ансамбъл“ и

за „Най-вълнуващо представление“.

Състезанието е организирано от МОМН и Британски съвет. Учениците от Колежа успешно са се класирали за финалния кръг, след като са победили в софийския кръг на конкурса по-рано през април.

До финалния кръг са достигнали 17 училища от Пловдив, Монтана, Велико Търново, Варна, Разград, Кърджали, Смолян, Свиленград, Велинград, Казанлък и Благоевград.

източнок: АК

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.