Рубрики
Начало » Частно образование » Частни училища » Американски колеж » Изпитът в Американския колеж ще бъде на 18 март 2018 г.

Изпитът в Американския колеж ще бъде на 18 март 2018 г.

 

acs 2

Изпитът за прием в Американския колеж ще бъде на 18 март 2018 г., неделя. Това става ясно от вписаните дати на важни събития в календара на училището. Този изпит е за настоящи 7-класници, които искат да учат в Колежа от 8 клас.

 

Изпитът е специфичен и е различен от познатите ни изпитвания в българската образователна система. Съдържа есе и тест от четири части: четене с разбиране, два раздела с математически задачи и един раздел с логически задачи. Тестът носи 80%, а есето – 20%. За изпита не е необходимо владеене на английски, тъй като се провежда на български. Препоръчвам ви да посетите информационните срещи в училището, където дават много подробна информация за изпита.

Полезни статии:

 

Как протича изпитът в Американския колеж?

60 ценни съвета и стратегии за изпита в Американския колеж

13 съвета за теста в Американския колеж, които чух на Информационната среща

Какви са били темите за есе на изпита в Американския колеж от 2009 до 2016 г.?

Споделено от Радост: За изпита в Колежа

Изпит в Американския колеж за прием след 7 клас (2017)

 

В последните години Американският колеж приема по 160 ученици.

 

Ако се интересувате от това училище, следете публикации в сайта „Данибон“ в специалната рубрика „Американски колеж“, където към момента има над 270 статии.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".