Рубрики
Начало » Частно образование » Частни училища » Американски колеж » Изпитът в Американския колеж – окончателно на 25 април 2021 г.

Изпитът в Американския колеж – окончателно на 25 април 2021 г.

 

acs sgrada stulbi

 

Изпитът в Американския колеж ще се проведе на 25 април 2021 г., неделя, съобщават в официално писмо до кандидатите от училището. Ще бъдат спазени всички противоепидемични мерки, информират от учебното заведение и поместват списък с всики процедури, които ще се спазят.

 

Всички кандидати са разделени на 4 групи според номера на записване. За всяка група има посочен различен период за влизане. Първата група ще влиза между 8,15 и 8,45 часа. След това са следващите. Последната група ще влезе между 9,45 и 10,15 часа.

 

График за допускане на кандидатите:

25 април 2021 г.

Регистрационен № 001  – №185 8:15-8:45
Регистрационен № 186 – №370 8:45-9:15
Регистрационен № 371 – №555 9:15-9:45
Регистрационен № 556 – №705 9:45-10:15

 

 

В класните стаи учениците ще бъдат по 10 души, а в големите зали – по 20-25 души.

 

Носенето на маски е задължително. Ще се предоставят маски на тези, които нямат.

 

Носенето на маска в закрити помещения е задължително. Маската трябва да бъде поставена правилно през цялото време. След приключване на изпита, кандидатът трябва да се увери, че маската е поставена добре преди да стане от мястото си. Маската трябва да се носи до напускане на сградата. Квесторите ще напомнят на децата за това изискване.

 

Какво трябва да се носи в деня на изпита?

 

– Документ за самоличност: лична ученическа карта, или лична карта, издадена от МВР, или задграничен паспорт. Ученическият бележник не е документ за самоличност;

– Маска;

– Лека закуска.

 

Децата могат да носят мобилни телефони. При влизане в залата ще бъдат помолени да ги изключат и да ги поставят в индивидуални Ziplock пликове, които ще получат обратно в края на изпита. Всякакви други електронни устройства, включително смарт часовници, устройства за слушане на музика, слушалки, също ще бъдат събрани. Нека децата не носят друго освен мобилен телефон.

 

Какво НЕ трябва да се носи в деня на изпита?

 

– моливи, химикали, кутийки за моливи или острилки;

– калкулатори или линии;

– листове хартия;

– речници или друга справочна литература;

– електронни устройства;

– часовници с аларма; ако имате такъв, може да се използва с изключена аларма.

 

ВАЖНО!

 

Изпитът ще започва веднага щом съответната група кандидати бъде настанена в изпитните зали. Няма да има изчакване всички кандидати да се регистрират. Затова е важно децата да се явят в началото на определените часове по график: 8:15, 8:45, 9:15 и 9:45.

 

Изпитът продължава 130 минути, като към това време се добавя времето за четене на инструкции. Изпитът ще приключи по различно време за различните групи. Преди началото на изпита, кандидатите ще бъдат поканени да отидат до тоалетна. Препоръчваме да направят това, тъй като времето за спешно излизане по време на изпита няма да се компенсира.

 

Родителите няма да бъдат допускани до двора. Това е стандартна практика, която винаги сме прилагали по време на приемния изпит и която тази година е още по-необходима заради противоепидемичните мерки.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".