Рубрики
Начало » Частно образование » Частни училища » Американски колеж » Какво да очакваме на Първия учебен ден в Американския колеж (2016)?

Какво да очакваме на Първия учебен ден в Американския колеж (2016)?

обн. 15.9.2016 – 00,44 ч.

 

acs 40

 

Нова информация

 

Получих нова информация около Първия учебен ден в Американския колеж.

 

„Днес на родителската среща от 17 часа ни бяха раздадени папки с ценна информация за началото на семестъра. В папката има карта на Американския колеж. В друг лист е посочено как ще протече първата седмица. На 15.09 трябва да бъдем пред Сандърс Хол не по-късно от 8:45. В 9:15 – обща снимка с осмокласниците. В 9:20 – среща с адвайзърите. В 10:30 – обща снимка на всички колежани, а в 12:50 – обяд. Пише, че цялата церемония ще приключи към 13:20. На 16ти септември трябва да бъдем не по-късно от 8:10 в стаята на нашия адвайзър в Сандърс Хол. Ще разберем класовете си на 21 септември, 08:00 часа. На 16ти, 19ти и 20 септември всички осмокласници ще участват в Подготвителна седмица и ще следват специална програма. Има списък на училищните клубове, програма за първи срок и бланка за Родителско Учителската асоциация.“

 

Благодаря за информацията!

Основна информация

 

Може би в голяма част от училищата в страната на 15 септември не се учи, но в Американския колеж учениците вече си знаят, че още на Първия учебен ден влизат в учебните зали и почват редовни часове. Ще имат обаче преди това тържествена част. В сайта на Колежа е поместена следната информация:

 

„За откриването на учебната 2016/17 година утре, 15 септември 2016 г., ще ви очакваме не по-късно от 9 ч. Моля, бъдете тук в 8:45 ч. и имайте предвид, че учебният ден ще приключи в 3:35 ч., както обичайно. И нека новата учебна година бъде прекрасна за всички ни!“

 

По информацията, която получих, тържествената част е от 9 до около 10,30 часа. Пред сградата на 8-класниците е най-весело. Прави се паметната снимка на новия випуск. Обикновено тогава има и някои родители, които също присъстват. След това има поздравления от ръководството. На учениците се раздават тениски с логото на Американския колеж, но в различни цветове. Прави се обща снимка на всички. След това учениците влизат в час и ще учат до 15,35 ч. Миналата година на този ден им раздаваха учебници (истински „тухлички“) и учителите обясняваха изискванията си.

Учениците трябва да получат днес мейл от ръководството на училището с информация за програмата утре.
Все още няма разпределението по класове. Учениците ще научат утре в кой клас са. А родителите – доколкото разбрах, трябва да проверяваме родителския си портал за тази информация. В Американския колеж всяка година класовете се формират наново и това е голяма тръпка преди началото на учебната година.

 

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".