Рубрики
Начало » Частно образование » Частни училища » ЧОУ „Света София“ публикува условията си за кандидатстване през учебната 2017/2018 година

ЧОУ „Света София“ публикува условията си за кандидатстване през учебната 2017/2018 година

 

sveta sofia esen nadpis

 

ЧОУ „Света София“ оповести правилата си за кандидатстване за следващата учебна година. Може да се кандидатства за предучилищен клас, за 1-ви клас и ако има свободни места за горните класове (2-7 клас).

 

Кандидатстване за Предучилищен клас (ПУК)

 

Трябва да се подаде заявление на място в „Света София“ или по телефона, но не по-късно от 31.01.2017 г. След това от  училището се обаждат на родителите, за да уточнят датата за посещение на детето в училището.

 

Детето прекарва половин ден в настоящата предучилищна група. Запознава се с учителите и с малчуганите, закусва и обядва, рисува и играе с тях. В спокойна обстановка и естествена учебна среда се провежда тест с начален учител и интервю с психолог. Наблюдават се изградените умения и навици, характеровите особености и темперамента, способностите за адаптация на бъдещия ученик, съобщават от ЧОУ „Света София“.

 

През последните години по информация от „Данибон“ броят на кандидатстващите постоянно нараства. Отдавна бройката за ПУК надхвърли 200 и по разкази от родители се е движила миналата година около 240-250 деца.

 

Кандидатстване за 1 клас

 

Ще бъдат приети 20 нови първокласници.

 

Кандидатстването за първи клас ще започне от средата на месец февруари 2017 г., съобщават от училището.

 

В рамките на две посещения в ЧОУ „Света София“ децата попълват тестове, отговарят на въпроси, чиято цел е да се оцени емоционалната и интелектуалната им зрялост, скоростта и начина на мислене, способността за изграждане на причинно-следствени връзки; богатството на речта, някои характерови особености.

 

Заявления за кандидатстване се приемат на място или по телефона в срок до 31.01.2017 г. След това от училището се обаждат на родителите, за да се уточнят датите за посещение на детето в училището.

 

По информация на „Данибон“ броят на кандидатстващите в 1 клас също е доста голям. Това, което се говори между родители е, че за тези малко места кандидатите обикновено са към 150-160 души.

Кандидатстване за 2 – 7 клас

 

Нови ученици се приемат само, ако има свободни места, съобщават от училището. Кандидатите полагат изпит по български език и литература, математика, английски език и общ тест в периода от 1-ви до 10-ти юни. (източник: ЧОУ „Света София“)

 

Възпитаници на ЧОУ „Света София“ са двете ми деца. Големият ми син завърши това училище през 2014 г. Малкият в момента е 3-класник. В други статии можете да откриете моите впечатления.

ЧОУ „Света София“ вече няколко години оглавява класациите от матурите в 7 клас.

РАЗГЛЕДАЙТЕ: Топ 100 на училищата в България според матурите в 7 клас (2016) >>

ВИЖТЕ: Класация на частните училища в София въз основа на матурите в 7 клас (2016) >>

ЗАПОЗНАЙТЕ СЕ С: Топ 10 на училищата в София за 2015, 2014, 2013 и 2012 г. >>

 

 

източник: ЧОУ „Света София“

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".