Рубрики
Начало » Частно образование » Частни училища » Американски колеж » Българката Катрин Крем с есе победител за The Economist

Българката Катрин Крем с есе победител за The Economist

Красивата математичка ни изненадва приятно с хубаво есе за свободата на словото

 

 

 

Катрин Крем е една от възпитаниците на Американския колеж, чието развитие през годините следя с интерес. Тя беше от ярките състезатели по математика на училището. Завърши през 2014 година, а след това продължи своето обучение в Станфордския университет със специалности Математика и компютърни науки и Комуникации. Сега отново ни изненадва приятно и заслужено получи похвала от своето училище в София – Американския колеж. Този път ни зарадва с много добро есе за свободата на словото.

 

Публикацията на Катрин Крем е победител в конкурса за есе на The Economist „Отворено бъдеще“ в категорията „Отворени идеи“, който отговаря на въпроса: „Какво означава свободата на словото в университета?“.

 

Есето е много хубаво и много смело поставя важни въпроси, за които в наше време сме свикнали да си мълчим. Катрин Крем свързва това състояние с новата историята на България след 1945 година и наложената цензура какво да се мисли и какво да се говори и пита дали това е най-доброто решение да се стопира правото да се изказват свободно идеи и мисли в името на това да се защитят съвременни ценности и групи. Не е ли по-добре да се даде шанс да се изговорят различните позиции и разумно да се оборят, вместо да се заглушават със стопиране за изказ.

 

Можете да прочетете разработката на Катрин Крем тук. Радвам се на такива млади и успешни българи, които смело изказват идеята си.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".