Рубрики

93 клуба в Американския колеж

 

info sresta american college 2013 9

 

Клубовете в Американския колеж

 

93 предложения за клубове има тази година в Американския колеж, съобщиха от училището на Фейсбук страницата си. Днес се провежда изложение на извънкласните дейности, на което учениците в колежа си избират клубове.

 

Клубовете са като някогашните кръжоци. Има на най-различни тематики. А ако на някой ученик му хрумне някоя идея или иска да се организира някоя дейност, която все още не съществува, може да даде предложение.

Целта на клубовете е да се развиват интересите на учениците, а така също да се насърчават да участват в разнообразни извънкласни дейности. Клубовете могат да бъдат, свързани с науката, изкуството, спорта или пък с проекти в полза на обществото.

 

Клубовете са част от т.н. програма CAS (Creativity, Action, and Service или „Креативност, действие и служба в полза на обществото”), която е въведена в Колежа през 2005 година. Всеки ученик в училището от 9 до 12 клас трябва да има 75 CAS часа на година.

 

И новина за клубовете в ЧОУ „Света София“

 

Вчера научих, че и в училището на малкия ми син – ЧОУ „Света София“, е имало записвания за клубове. Не мога да дам точна информация колко клуба има там, но ми направи впечатление, че са доста интересни и децата са ги харесали. Има Лего, гейминг, театър, фотография, дебати и др.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".