Рубрики
Начало » Частно образование » Частни училища » Американски колеж » Кога декласират от изпита в Американския колеж?

Кога декласират от изпита в Американския колеж?

american college of sofia rozi

Американски колеж в София

Веднага след изпита в Американския колеж видях, че в Гугъл често има търсения по въпроса „Кога декласират от изпита в Колежа?“. Досега не се бях замисляла за това, но ми се стори важен проблем и започнах да го проучвам. Посъбрах малко информация. Вероятно може да се допълни и още.

Ако имате още по-точна информация, ще се радвам да ми пишете, за да я добавя в статията си. Струва ми се изключително полезно, защото не винаги седмокласниците осъзнават колко сериозно трябва да се спазват дадени инструкции. Може някои „нарушения“ да им се струват леки или нормални за обикновено поведение в час в училище, но на изпита в Колежа рискуват много.

Това, което посъбрах от записките си от Информационната среща и от познати родители като мнения по въпроса, го подредих в топ 10 факта:

1. Декласирането от изпита реално може да стане при всяко неспазване на инструкциите.

2. От Колежа запознават подробно всички ученици и родители какво включва неспазване на инструкциите за провеждане на изпита.

3. В черно-бялото приложение на брошурата на Колежа има също споменато за декласирането.

4. В приложението пише:

„Американският колеж в София се стреми да поддържа висок академичен стандарт. Приемният изпит прилага на практика този висок стандарт към учениците от бъдещия випуск. Всяко неспазване на инструкциите по време на изпита може да доведе до декласиране на кандидата и анулиране на работата му.“

5. Отделно има и заявление, което всеки родител попълва по време на регистрация.

6. Там има дадени 8 примера за неспазване на инструкции – например, гледане в работата на друг, говорене, работа върху друга част от теста и т.н.

7. По време на информационната среща в Колежа в презентацията на заместник-директорката Мария Ангелова също ги спомена.

8. По време на изпита ли ти казват, че си декласиран?

Не, не ти казват в момента на изпита, т.е. не ти взимат работата веднага, а те оставят да си работиш.

9. Квесторът си отбелязва някъде вида на нарушението на инструкциите и предава тази информация на координиращия изпита.

10.  Когато свършиш един раздел, предаваш ли го на квестора? Така няма да има изкушение да надникнеш в листа, по който вече си работил?

Различните раздели са на една и съща диплянка. Всеки раздел е на отделна страница. Трябва да обърнеш страницата, за да преминеш на следващия. Така че е възможно да има наистина някакво изкушение да погледнеш предишен раздел, но по никакъв начин не трябва да се връщаш на него, дори и да си се сетил верен отговор.

снимка: сайта на Американския колеж

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.