Рубрики
Начало » Частно образование » Частни училища » Американски колеж » „Когато пътувам…“ е темата на есето в Американския колеж (2013)

„Когато пътувам…“ е темата на есето в Американския колеж (2013)

american college of sofia rozi

Американски колеж в София

„Когато пътувам…“ е темата на есето тази година в Американския колеж. Това съобщи майка на кандидат-колежанка. Резултатите се очакват на 27.03. в 12:00.

Първите коментари в популярния форум са, че темата е хубава и се очакват доста силни есета.

Сега се замислих колко интересни съчинения могат да се получат, ако се спази препоръката на Колежа, която чух на информационната среща – задължително да има личен момент. Така зададена темата, наистина подсказва на децата да споделят нещо лично. На прима виста действително хрумва да се разкаже някое преживяване по време на пътешествие или пък какво си мисли човек, когато пътувам нанякъде. В този мисловен процес може да се разкаже нещо, което детето мисли за себе си, за света или местата, през които минава. На мен ми хрумна пък веднага и по-различен ъгъл – например, „когато пътувам …“ в Космоса или в бъдещето/миналото. Личният момент може да се замени с мечти, търсения, стремления, цели за това как кандидата иска да се развива или какво да открие. Наистина темата дава много идеи за писания. Въобще символът на пътуването не е еднозначен и всеки кандидат може да намери начин как да се открои с есето си. Това, разбира се, са мои размишления, които ми хрумнаха току-що. Надявам се догодина на Информационната среща от ръководството на Колежа отново да ни подскажат какво са прочели и какво са очаквали да видят.

На вас какво ви хрумна като идея за есе по тази тема?

Днес кандидатите трябваше да се явят в 8,30 часа на входа на Колежа. Изпитът е започнал към 10 часа. Първо са писали есе в продължение на 30 минути, а след това са били 4-те части на теста. Всяка част носи по 20%.

Миналата година резултатите от изпита се появиха на 5 април по обяд, но тази година се очакват по-рано, вероятно заради пролетната ваканция.

399 кандидата се регистрираха тази година за изпита. Това е с 15 повече от миналата година и с 44 повече от 2011 година.

Успех на всички кандидати!

източник: http://www.acs.bg, Хлапета

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.