Рубрики
Начало » Частно образование » Частни училища » Американски колеж » Колко са кандидатите за Американския колеж преди последната дата за записване за изпита?

Колко са кандидатите за Американския колеж преди последната дата за записване за изпита?

Първи прогнози колко ще са кандидатите тази година

american college navunДнес е последната дата за записване за изпита в Американския колеж. Успях да проуча чрез познати родители, които регистрираха децата си вчера, долу-горе колко са кандидатите преди последната дата за регистрация за изпита. Към вчерашна дата – 19 февруари 2015 г., кандидатите са били около 410 души.

Според прогнози на родители на 7-класници, тази година бройката на кандидатстващите ще бъде малко повече от миналогодишната или поне долу-горе същата. Моята прогноза е подобна. Миналата година кандидатите са били 457.

И още нещо – в последните години има тенденция от Колежа да обявяват допълнителна дата за регистрация. Към момента все още няма такава, но дали ще има или няма да има – вероятно ще се разбере едва в края на деня или най-вероятно в понеделник, защото трябва да приключи днес регистрацията и чак тогава да се вземе решение. Миналата година се интересувах защо се обявява такава дата. Обикновено се прави, когато има обаждания от родители в последния ден, че имат някакви уважителни причини и не успяват да дойдат. И втория случай – липсват някакви документи, които са необходими за регистрацията. По тази причина се прави жест от страна на училището и се обявява допълнителна дата. Миналата година новата дата е била на 6 март 2014 г. Но моята препоръка е да не се разчита на такава възможност и ако родителите мислят да регистрират детето си, да го направят днес. Т.е. няма как да се прогнозира дали ще има нова дата или няма да има.

Нямам данни как се движат записванията на ден. Миналата година родители от училището на големия ми син си правихме наши статистики и бяхме установили, че долу-горе на ден се записват средно около 55 души, но е възможно да е било в по-началния период на записване. Такова засичане и статистика се прави по-трудно. Трябва да имате познати родители или деца, които ходят в началото на деня и в края на деня и да си споделят номерата, за да се види колко са долу-горе записаните на ден. От нашето училище кандидатствах много ученици и понеже са в по-близки отношения, си споделяха кой кога е записан и под какъв номер. По тази причина имахме възможност да извлечем и допълнителна информация и да си направим свои статистика и прогнози. За тази година имам информация само за един ден, когато са били записани поне 70 кандидати. За други дни нямам такива данни и няма как да обобщя колко е средно на ден, но поне имаме по-важния ориентир – около 410 кандидати към вчерашна дата.

В края на регистрациите за изпита от Американския колеж винаги обявяват официално данните колко са кандидатите. Моите информации нека да се ползват най-вече като ориентир какво е положението до момента.

Ето статистиката за последните години, която съм събирала внимателно всяка година, за да ни е полезна в Данибон:

2014 г. – общо 457 – 259 момичетата – 198 момчетата

2013 г. – общо 399 – 193 момчета – 206 момичета

2012 г. – общо 384 – 177 момчета – 207 момичета

2011 г. – общо 355 – 175 момчета – 180 момичета

2010 г. – общо 454 – 195 момчета – 259 момичета

Информация за регистрацията – вижте и на сайта на Колежа.

Успех на кандидатите!

 

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.