Рубрики
Начало » Частно образование » Частни училища » Американски колеж » Бивши възпитаници на Американския колеж създават товарен дрон

Бивши възпитаници на Американския колеж създават товарен дрон

„Дронамикс“ на Константин и Свилен Рангелови разработва товарния дрон The Black Swan

 

acs 1

 

Една статия в „Капитал“ привлече вниманието на нашето семейство този уикенд. Съпругът ми я сподели със синовете ми, а аз бях привлечена също като магнит за разказа, тъй като разпознах имената на двама млади българи, за които бях чула наскоро много хубави думи. Това са братята Константин и Свилен Рангелови.

 

Константин и Свилен Рангелови са създатели на българската компания „Дронамикс“, която разработва товарния дрон The Black Swan за доставки в региони със слабо развита инфраструктура. Свилен Рангелов е изпълнителен директор, а Константин – технически.

 

Тази сутрин от Американския колеж публикуваха на Фейсбук страницата си информация за двамата братя:

 

„Дронамикс“ на братята Константин и Свилен Рангелови, от випуск 2010 и 2003 на колежа съответно ще предлага нов вид транспорт и по този начин увеличаване на пазарите на техните бъдещи клиенти. Продължаваме да следим със затаен дъх разработката на техния безпилотен товарен дрон – вече бяха проведени тестови полети с прототип! – и да им стискаме палци. Препоръчваме и на Вас!

 

 

След Американския колеж Свилен Рангелов е завършил икономика в Davidson College, САЩ. Работил е по различни международни проекти. „Предприемаческата жилка е от ученическите ми години и учебните компании на Junior Achievement“, споделя той пред „Капитал“.

 

Константин Рангелов е завърших авиационно и космическо инженерство в Delft University of Technology в Холандия. А после за кратко е работил по специалността си в компания на име Airborne Composites. Връща се в България заради „Дронамикс“, допълват от „Капитал“.

 

Препоръчвам ви да прочетете статията на „Капитал“. От нея ще научите още детайли за проета на младите успели българи – Константин и Свилен Рангелови.

 

 

Следя от години с голям интерес развитието на успели възпитаници на Американския колеж. Вълнувам се как се развиват, какво са завършили, как се реализират след това. Прави ми впечатление, че възпитаниците на Колежа ги срещаме в най-различни сфери. Една от най-известните и влиятелни блогърки в света е точно от Американския колеж. Казва се Мария Попова. Тя е създателка на блога BrainPickings.org.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".